IJs maken ingewikkeld? Of tijdrovend? Welnee! Deze slushie is supersimpel voor te bereiden. En daarna doet de vriezer al het werk.
Slushie van watermeloen en munt
Bijgerecht voor 4 personen | ± 15 min. + 1 nacht uitlekken
Ingrediënten
- 500 g watermeloen (± 1 halve kleine)
- 20 g suiker
- sap van 1⁄4 citroen
- blaadjes van 1⁄2 takje (bonte) munt, kleingesneden
- + extra om te versieren ± 2 el geroosterde pompoenpitten
Bereiding
- Pureer de watermeloen met de suiker en het citroensap.
- Doe het mengsel in een ziplock diepvrieszakje en laat ± 30 min. deels bevriezen.
- Kneed het zakje zodat de massa opgebroken wordt en herhaal dit ongeveer drie keer tot er een sorbetachtige massa ontstaat.
- Meng er de munt door en verdeel over 4 glazen.
- Bestrooi met wat pompoenpitten en versier met extra munt.
CREDITS: FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | STYLING PAULA SCHOUTEN | RECEPTEN DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK