Een romig zoet soepje van winterwortel, gember, sinaasappelsap en kikkererwten. Afgemaakt met knapperige nootjes. Aanrader!
Zoete soep met wortel, gember en hazelnoten
Voor- of lunchgerecht voor 4-6 personen | ± 1 uur
Ingrediënten
- 600 g winterwortel
- 2 tl zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 stukje gember van 5 cm, geraspt
- 1⁄2 rode peper in kleine stukjes, of meer/minder naar smaak
- 700 ml tuinkruidenbouillon
- 200 g kikkererwten (blikje), uitgelekt
- sap van 2 sinaasappels
- zeste van 1⁄2 goed schoongeboende sinaasappel
Om te serveren
- 100 g knapperige croutons
- 100 g geroosterde grofgehakte hazelnoten
- 100 g verkruimelde feta
- 1 bosje fijngehakte peterselie
Bereiding
- Schrap de winterwortel en snijd deze in plakjes.
- Verhit de olie in een soeppan en bak met het deksel op de pan op laag vuur de ui in ca. 10 min. glazig.
- Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak al roerend op middelhoog vuur nog ca. 5 min. mee.
- Doe hier de wortel en de bouillon bij en kook met het deksel op de pan 35 min. of tot de wortels zacht en gaar zijn.
- Voeg de kikkererwten, het sinaasappelsap en de helft van de zeste toe en warm goed door.
- Pureer de soep glad en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
- Serveer met croutons, hazelnoten, verkruimelde feta en peterselie.
Meeneemtip: schenk de hete soep in een thermoskan. Neem de toppings in aparte bakjes mee en hak de peterselie pas op het laatst fijn, zo blijft hij lekker vers. CREDITS: FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | STYLING PAULA SCHOUTEN | RECEPTUUR DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK