Zoete soep met wortel, gember en hazelnoten

Marloes Blom

19 oktober 2019

Zoete soep

Een romig zoet soepje van winterwortel, gember, sinaasappelsap en kikkererwten. Afgemaakt met knapperige nootjes. Aanrader!

Zoete soep met wortel, gember en hazelnoten

Voor- of lunchgerecht voor 4-6 personen | ± 1 uur

Ingrediënten

  • 600 g winterwortel
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 stukje gember van 5 cm, geraspt
  • 1⁄2 rode peper in kleine stukjes, of meer/minder naar smaak
  • 700 ml tuinkruidenbouillon
  • 200 g kikkererwten (blikje), uitgelekt
  • sap van 2 sinaasappels
  • zeste van 1⁄2 goed schoongeboende sinaasappel

Om te serveren

  • 100 g knapperige croutons
  • 100 g geroosterde grofgehakte hazelnoten
  • 100 g verkruimelde feta
  • 1 bosje fijngehakte peterselie

Zoete soep

Bereiding

  1. Schrap de winterwortel en snijd deze in plakjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak met het deksel op de pan op laag vuur de ui in ca. 10 min. glazig.
  3. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak al roerend op middelhoog vuur nog ca. 5 min. mee.
  4. Doe hier de wortel en de bouillon bij en kook met het deksel op de pan 35 min. of tot de wortels zacht en gaar zijn.
  5. Voeg de kikkererwten, het sinaasappelsap en de helft van de zeste toe en warm goed door.
  6. Pureer de soep glad en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met croutons, hazelnoten, verkruimelde feta en peterselie.

Meeneemtip: schenk de hete soep in een thermoskan. Neem de toppings in aparte bakjes mee en hak de peterselie pas op het laatst fijn, zo blijft hij lekker vers. CREDITS: FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | STYLING PAULA SCHOUTEN | RECEPTUUR DOSIA BREWER | BEREIDING YVONNE JIMMINK