Het Brabantse aspergeseizoen opent eind april. In mei en juni vind je verschillende pop-up restaurants direct aan en tussen de aspergebedden, waar je de asperges vers van het land kunt proeven. Het is wellicht even rijden, maar wel heel bijzonder om mee te maken. 16 mei t/m 2 juni: Asperges in het veld Cromvoirt Bij Asperges in het veld is het op en top culinair genieten van de verse asperges. Ruim twee weken lang staat hier, voor de vijfde keer, een pop-up restaurant. Direct aan de aspergevelden van Verhoeven Asperges, gelegen in het grensgebied van ’s-Hertogenbosch. Je kunt er een viergangenluch (plus amuse) eten of ’s avonds genieten van een compleet diner (vier of vijf gangen plus amuse). Benieuwd naar de geheimen van het witte goud? Laat je dan rondleiden door een biologisch aspergekweker en probeer je eigen asperges te steken. Deze culinaire beleving meemaken? Je kunt hier reserveren.
Asperges eten na een workshop
11 mei tot en met 2 juni: Restaurant op het Land Aan de rand van het prachtige West-Brabantse platteland, verscholen tussen Wouw en Heerle, is vanaf 11 mei opnieuw een pop-up restaurant te vinden waarin asperges de hoofdrol spelen. Hier, te midden van de aspergevelden, kun je in het Asperge Paviljoen van de meest fantastische aspergegerechten genieten. Denk aan: asperges gesmoord in truffelboter, klassiek met boerenham of gerookte zalm, romige aspergesoep of steak tartaar met asperges. Begeleid door speciaal geselecteerde wijnen die perfect passen bij het witte goud. Je kunt hier – tijdens een workshop – ook zelf aan de slag op de velden. Uiteraard na deskundige uitleg en onder toeziend oog van professionele aspergestekers. Na gedane arbeid ga je vervolgens aan tafel voor een diner waarbij asperges de hoofdrol vervullen. De door je zelf gestoken asperges krijg je mee naar huis. De culinaire beleving meemaken of meedoen aan een workshop? Je kunt hier reserveren. Kijk voor meer tips in onze online Agenda.