Aardbeien-brownietaart

Anne Bonthuis

9 mei 2017

Zoete, sappige aardbeien vind je nu overal. Heerlijk in combinatie met de pure chocolade in deze aardbeien-brownietaart! Je kunt er zo’n 16 tot 20 stukjes uit snijden.  Bereidingstijd: ± 55 min. + afkoelen Ingrediënten:

  • 600 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 175 g suiker
  • 1,5 kg aardbeien
  • 4 eieren
  • 130 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 g volle kwark
  • 250 g mascarpone
  • 6 el basterd suiker
  • 250 g slagroom
  • blaadjes van 3 takjes citroenverbena
  • Ook nodig: ingevette bakvorm (36 x 24 cm), bakpapier

Erdbeer-Brownie-Kuchen, Strawberry Brownie Cake Bereiding:

  1. Hak de chocolade grof.
  2. Smelt op heel laag vuur 300 g van de chocolade met de boter en de suiker.
  3. Laat goed afkoelen, anders wordt de taart straks hard.
  4. Maak de aardbeien schoon en houd 400 g mooie exemplaren apart.
  5. Snijd de rest in dikke plakken.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  7. Klop in een kom de eieren los en roer er het afgekoelde chocolademengsel door.
  8. Zeef er de bloem en het bakpoeder boven en meng samen met het zout en de rest van de chocolade snel goed door elkaar.
  9. Doe het beslag in de vorm en strijk glad.
  10. Verdeel de hele aardbeien over het beslag en duw ze iets naar beneden.
  11. Bak in het midden van de oven ± 30 min.
  12. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  13. Meng de kwark met de mascarpone en de helft van de suiker.
  14. Sla de slagroom stijf en spatel door het mengsel.
  15. Neem de cake uit de vorm en verdeel het roommengsel erover.
  16. Verdeel de helft van de plakjes aardbei over de taart en pureer de andere helft met de rest van de suiker tot een saus.
  17. Garneer de taart met de citroenverbena en serveer met de saus.

Bewerking recepten Dosia Brewer | Fotografie Hollandse Hoogte Erdbeeren und Erdbeerpflanze auf blau-weissem Geschirr, Strawberries and strawberry plant on blue and white dishes