Wil je eens iets écht origineels serveren bij je zomerse lunch of brunch? Dan is dit traditionele flinterdunne brood uit Sardinië een echte aanrader. Traditioneel werd ‘pane carasau’ door herders gegeten als ze met hun schapen in de bergen waren. Het is alleen even zaak het brood te bestellen, maar dan is het recept ook easy peasy.
Pane carasau met ham en rucola
Lunch- of voorgerecht voor 6 personen | ± 20 min.
Ingrediënten
- 1 pakje (± 250 g) pane carasau: flinterdun brood uit Sardinië (online te koop – bijvoorbeeld via Gran Sardegna)
- 1 bosje rucola
- 6 kleine augurken, in stukjes
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 2 el extra vergine olijfolie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 komkommer
- 200 g rauwe ham
Bereiding
- Blancheer de rucola een paar minuten in ruim kokend water met zout en giet af. Dompel meteen in een bak ijswater. Snijd grof en pureer samen met de augurken, kappertjes, 1 el water en 2 el olijfolie glad. Breng op smaak met zout en peper en verdun eventueel met een beetje water.
- Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in linten.
- Rooster de pane carasau nog heel even in de oven en breek ze doormidden.
- Beleg telkens een helft met de rucolapasta, de ham en de komkommer en dek af met de tweede helft.
CREDITS: PRODUCTIE STEFANO SCATÀ | VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER
Meer (lekkere) vakantievibes
In Seasons juli vind je nog 8 andere heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken. Zoals tartelettes met basilicum en framboos & spaghetti met venusschelpen, courgette en botarga. En nog veel meer vakantievibes: – we kijken rond in een prachtig ton-sur-ton huis op Mallorca; – we praten met een gezin dat door Europa trekt in hun (prachtige!) tiny house op wielen; – we wandelen langs de Kromme Rijn bij Utrecht; – we laten ons inspireren door wildlife dierenarts Martine van Zijll Langhout in de rubriek Vrije geest. Dat en veel meer. Je bestelt Seasons juli eenvoudig online via de webshop.