Basilicum-limoen-cheesecake

Marjolein ter Braak

6 mei 2019

Basilicum-limoen-cheesecake

Deze, tikje frisse, cheesecake past bijzonder goed bij het voorjaar. En met het rode fruit garneert het ook nog eens leuk.  Even laten opstijven, en klaar is kees.

Basilicum-limoen-cheesecake

Nagerecht voor 6-8 personen | 30 minuten & 2 uur opstijven

Ingrediënten

Voor de bodem 250 gram roomboterkoekjes 100 gram roomboter + extra om in te vetten Rasp van 1 limoen Voor de vulling 1 bosje basilicum Rasp en sap van 2 limoenen 325 gram roomkaas 1 blikje gecondenseerde melk 250 gram mascarpone Garnering Limoen, basilicum en gemengd rood fruit 

Bereiding

  • Draai de koekjes in de keukenmachine tot kruimels of rol ze tot kruimels met een deegroller.
  • Vet een springvorm (Ø ca. 22 cm) in met boter. 
  • Smelt de boter en vermeng met de koekkruimels en limoenrasp. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. 
  • Laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast. 
  • Houd een paar mooie blaadjes apart en pureer de rest van het basilicum met het sap en de rasp van de limoen. 
  • Klop de roomkaas met een elektrische mixer los en giet er al draaiend de gecondenseerde melk bij. Klop de mascarpone en het basilicummengsel erdoor en giet op de bodem.
  • Laat in de koelkast circa 2 uur opstijven. 
  • Garneer de cheesecake met blaadjes basilicum, plakjes limoen en gemengd rood fruit.

Basilicum-limoen-cheesecake   TEKST: RENATE WILMS | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING JET KRINGS | RECEPTEN: DOSIA BREWER | BEREIDING: YVONNE JIMMINK