Deze, tikje frisse, cheesecake past bijzonder goed bij het voorjaar. En met het rode fruit garneert het ook nog eens leuk. Even laten opstijven, en klaar is kees.
Basilicum-limoen-cheesecake
Nagerecht voor 6-8 personen | 30 minuten & 2 uur opstijven
Ingrediënten
Voor de bodem 250 gram roomboterkoekjes 100 gram roomboter + extra om in te vetten Rasp van 1 limoen Voor de vulling 1 bosje basilicum Rasp en sap van 2 limoenen 325 gram roomkaas 1 blikje gecondenseerde melk 250 gram mascarpone Garnering Limoen, basilicum en gemengd rood fruit
Bereiding
- Draai de koekjes in de keukenmachine tot kruimels of rol ze tot kruimels met een deegroller.
- Vet een springvorm (Ø ca. 22 cm) in met boter.
- Smelt de boter en vermeng met de koekkruimels en limoenrasp. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
- Laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
- Houd een paar mooie blaadjes apart en pureer de rest van het basilicum met het sap en de rasp van de limoen.
- Klop de roomkaas met een elektrische mixer los en giet er al draaiend de gecondenseerde melk bij. Klop de mascarpone en het basilicummengsel erdoor en giet op de bodem.
- Laat in de koelkast circa 2 uur opstijven.
- Garneer de cheesecake met blaadjes basilicum, plakjes limoen en gemengd rood fruit.
TEKST: RENATE WILMS | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING JET KRINGS | RECEPTEN: DOSIA BREWER | BEREIDING: YVONNE JIMMINK