Hmmmmmm crumble: alleen het woord klinkt al lekker als je het ons vraagt. Deze bessencrumbletaart is een lust voor het oog en ook best eens fijn: er komt geen oven aan te pas.
Bessencrumbletaart met mascarpone
Nagerecht voor 8-10 personen | ± 25 min. + opstijven ± 1 uur
Ingrediënten
Voor de crumble
- 125 g digestive koekjes
- 100 g amandelen
- 75 g boter + extra om in te vetten
- 75 g witte chocolade, fijn gehakt
Voor de mascarponecrème
- ± 500 g verse bessen (bijv. frambozen, bramen, bosbessen)
- 250 g mascarpone
- 1⁄2 vanillestokje, doormidden gesneden en merg eruit geschraapt
- 1⁄2 biologische citroen
- 150 ml slagroom
- 75 g poedersuiker
Bereiding
- Bekleed de bodem van een rechthoekige bakvorm (± 10 x 25 cm) met bakpapier en vet in.
- Hak de koekjes en amandelen klein.
- Smelt de boter op heel laag vuur in een pan en roer de chocolade erdoor. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is. Neem van het vuur en meng er het koekjesmengsel door.
- Druk het koekjesmengsel goed aan op de bodem van de bakvorm en zet die minstens 1 uur in de koelkast.
- Rasp intussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- Klop de mascarpone luchtig op, samen met vanillemerg en citroenschil en -sap.
- Klop de slagroom bijna stijf met de poedersuiker en schep vervolgens door het mascarponemengsel.
- Neem de koekjesbodem uit de vorm en leg op een schaal. Verdeel de mascarponecrème erover en verdeel er royaal bessen over.
CREDITS: PRODUCTIE EN STYLING GITTE HEIDI | FOTOGRAFIE LINE FALCK | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER Dit recept komt uit Seasons 7 – daarin nog veel meer lekkere (grill)recepten. Je bestelt ‘m eenvoudig online in onze webshop!