Het ideale bijgerecht bij een barbecue is toch wel gegrilde maïs. Deze variant met frisse citroen-munt-aioli en Parmezaanse kaas is om je vingers bij af te likken….
Gegrilde maïs met citroen-munt-aioli en Parmezaanse kaas
Bijgerecht voor 4 personen | ± 20 min.
Ingrediënten
- 4 maïskolven
- 1⁄2 biologische citroen
- 100 g mayonaise
- 1 el fijngehakte muntblaadjes + extra om te serveren
- 1 teentje knoflook, geplet
- chilivlokken naar smaak
- zout en peper
- versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Steek de barbecue aan.
- Trek de bladeren rond de maïskolf voorzichtig terug en verwijder de draadjes.
- Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- Maak aioli door de mayonaise te mengen met citroenrasp en -sap, munt, knoflook en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper.
- Grill de kolven ± 10 min. en draai regelmatig.
- Verdeel de aioli over de maïskolven en bestrooi met Parmezaanse kaas, muntblaadjes en extra chilivlokken.
- Serveer de gegrilde maïs direct, met de rest van de aioli in een schaaltje.
CREDITS: PRODUCTIE EN STYLING GITTE HEIDI | FOTOGRAFIE LINE FALCK | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER
Meer vegetarische barbecue-inspiratie
- Gobi-tikka spiesjes – van bloemkool
- Pruimen met cognac en kaas
- Oók lekker in de zomer, deze butternuts met geitenkaas en rucola