Gegrilde maïs met citroen-munt-aioli en Parmezaanse kaas

Marloes Blom

19 juli 2020

gegrilde mais met citroen-aioli

Het ideale bijgerecht bij een barbecue is toch wel gegrilde maïs. Deze variant met frisse citroen-munt-aioli en Parmezaanse kaas is om je vingers bij af te likken….

Gegrilde maïs met citroen-munt-aioli en Parmezaanse kaas

Bijgerecht voor 4 personen | ± 20 min.

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 1⁄2 biologische citroen
  • 100 g mayonaise
  • 1 el fijngehakte muntblaadjes + extra om te serveren
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • chilivlokken naar smaak
  • zout en peper
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

gegrilde mais met citroen-aioli

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Trek de bladeren rond de maïskolf voorzichtig terug en verwijder de draadjes.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  4. Maak aioli door de mayonaise te mengen met citroenrasp en -sap, munt, knoflook en chilivlokken en breng op smaak met zout en peper.
  5. Grill de kolven ± 10 min. en draai regelmatig.
  6. Verdeel de aioli over de maïskolven en bestrooi met Parmezaanse kaas, muntblaadjes en extra chilivlokken.
  7. Serveer de gegrilde maïs direct, met de rest van de aioli in een schaaltje.

CREDITS: PRODUCTIE EN STYLING GITTE HEIDI | FOTOGRAFIE LINE FALCK | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer vegetarische barbecue-inspiratie