Bonte radijssalade

Anne Bonthuis

19 maart 2015

Radijzen zijn vaak de eerste en laatste bewoners van de moestuin. Vroege vogels die snel ontkiemen in de volle grond en dapper volhouden tot de winter. In feestelijke kleuren én veel verschillende smaken: proef ze rauw of geroosterd, of verwerkt tot pittige pickle. Bijgerecht voor circa 4 personen Wat heb ik nodig?

  • 2 bossen gemengde radijs
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel witte balsamicoazijn
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • blaadjes van 2 takjes tijm
  • (4 bieslookbloemetjes)

 Hoe maak ik het?

  1. Maak de radijzen schoon en houd eventueel wat mooie blaadjes van het loof apart.
  2. Schaaf of snijd de radijsjes in heel dunne plakjes.
  3. Meng de olijfolie met de azijn, het zout, de peper en de tijm.
  4. Schep de dressing door de radijs en garneer eventueel met een bieslookbloemetje of wat van het radijsloof.