Je kunt natuurlijk de gebruikelijke groene pesto maken of kant en klaar kopen. Maar deze groene variant is ook heel smakelijk: brandnetelpesto.
Brandnetelpesto
Bijgerecht voor 4-6 personen | ± 10 min.
Ingrediënten
- Een flinke hand vers geplukte brandnetelblaadjes (270 g)
- ± 450 ml goede olijfolie
- 75 g Parmezaanse kaas
- 150 g cashewnoten of andere noten
- 1 teentje knoflook
- 1⁄2 citroen, sap
- zout
- versgemalen peper
Bereiding
- Blancheer de brandnetelblaadjes 2 min. in ruim kokend water. Spoel koud af.
- Doe de brandnetel en de overige ingrediënten in een blender en hak fijn. Voeg net zo veel olijfolie toe tot je een dikke, vloeibare consistentie hebt.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Zo pluk je brandnetels
- Pluk alleen op plekken waarvan je zeker weet dat er niet gespoten wordt of waar dieren hun spoortjes achterlaten.
- Trek lange tuin- of huishoudhandschoenen aan en een lange broek.
- Met een schaar knip je de jonge toppen van de planten. Geen schaar bij je? Je kunt ook met je blote handen plukken. De haakjes die de ‘brand’ veroorzaken staan naar boven. Dus als je een brandnetel van onderaf plukt, kunnen ze zich niet in de huid vastzetten.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE VERONIKA MOEN/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER
Lees ook
- Meer brandnetelrecepten vind je in de Tuinspecial van Seasons – je bestelt ‘m eenvoudig online.
- Zo maak je indruk op je gasten: eetbare bloemen
- Chilipasta met daslook