In een handomdraai verander je boterhammen in bruschetta. En zeg nou zelf, warme bammetjes zijn wél zo lekker, toch? Vooral als het buiten guur is. Proberen dus, deze variant met paddenstoelen, pesto en feta.
Bruschetta met paddenstoelen, feta en pesto
Lunchgerecht voor 4 personen | ± 10 min. + oventijd 6-8 min.
Ingrediënten
- ± 4 sneetjes zuurdesembrood
- ± 300 g gemengde paddenstoelen
- ± 125 g feta
- 25 g boter
- zout en versgemalen peper
- olijfolie, om te bestrijken
- 2 tenen knoflook, gepeld
- pesto (kant-en-klaar)
- rozemarijn om te versieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen al omscheppend goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met olijfolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 6-8 min. goudbruin.
- Snijd de knoflooktenen doormidden en wrijf de sneetjes brood ermee in.
- Verdeel de paddenstoelen, feta en pesto erover en versier met wat rozemarijn.
CREDITS: RECEPTUUR, FOTOGRAFIE EN STYLING LINE DAMMEN/ TAVERNE AGENCY
Meer inspiratie voor een verwarmende lunch
- Flammküchen met asperges en zalm
- Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes
- Smashed avocado en zacht eitje met ansjoviskruim