Gebakken camembert met noten en zuidvruchten

Linde Verhulst

1 mei 2018

camembert

Het begint op de zonnige heuvels bij Venetië, waar druiven groeien voor de kostbare smaakmaker Asperum. Een siroop die lijkt op balsamico, maar het niet is. Jarenlang gerijpt in houten vaten om ten slotte elk gerecht tot een feest te maken. Net als deze gebakken camembert met noten en zuidvruchten. 

Gebakken camembert met noten en zuidvruchten

Voorgerecht voor 2-3 personen met een bereidingstijd van ± 5 min. + oventijd van  15 min.

Ingrediënten

camembert

  • 1 camembert in een spanen doosje
  • 100 g gemengde noten, geroosterd en grof gehakt
  • 1-2 el balsamicoazijn (15 jaar gerijpt) of Asperum IV
  • 100 g gemengde zuidvruchten, grof gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Neem de kaas uit het doosje en wikkel het in bakpapier.
  3. Doe de kaas terug in het doosje en bak ± 15 min. in het midden van de oven of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  4. Open het bakpapier en verwijder met een scherp mes de bovenste korst van de kaas.
  5. Besprenkel met de azijn en bestrooi met de noten en de zuidvruchten.
  6. Serveer meteen met knapperig brood.

Asperum is te koop via midolini.com/shop Bewerking recepten Dosia Brewer | Stefano Scatà

Lees ook…

Paddenstoelsalade met spinazie Sprookjesachtige kruidenpizza Aspergetaartje met dragon