Spaghetti alla Eoliana: spaghetti met o.a. kappertjes (Italiaans recept)

Marloes Blom

22 augustus 2021

spaghetti met kappertjes

In de Italiaanse keuken worden gezouten kappertjes gebruikt om een extra bite te geven aan een gerecht. Kappertjes versterken een eenvoudige tomatensaus en zijn bij uitstek geschikt bij visgerechten en klassiekers zoals caponata. Ze zijn perfect in dressings voor salades en bij pasta’s. Maak er bijvoorbeeld deze simpele maar heerlijke ‘spaghetti alla Eoliana’ mee: spaghetti met kappertjes en ook olijven, kerstomaatjes en tonijn. Kleurrijk & lekker! NB: Vergeet de kappertjes voor gebruik niet te ontzouten door ze minimaal 24 uur in koud water te laten weken. Vervang daarbij minstens twee keer het water.

Spaghetti alla Eoliana: spaghetti met (o.a.) kappertjes

Hoofdgerecht voor 4 personen | Bereiding 20 min. + weken 24 uur

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 15 kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • 2 soeplepels ontzilte kappertjes
  • 15 zwarte olijven
  • 1 rode peper
  • peterselie
  • 1 blikje tonijn
  • olijfolie extra vergine

spaghetti met kappertjes

Bereiding

  1. Kook de pasta ‘al dente’.
  2. Stoof ondertussen de tomaten met de gesnipperde knoflook in wat olijfolie. Voeg er de kappertjes, ontpitte en in stukjes gesneden olijven en het fijngesneden rode pepertje bij. Laat ca. 10 min. stoven.
  3. Hak de peterselie fijn en snijd de tonijn in stukken. Voeg deze bij de saus.
  4. Haal de pasta van het vuur en giet hem af.
  5. Roer de saus door de pasta en bestrooi met de peterselie.

CREDITS: TEKST & FOTOGRAFIE KAT DE BAERDEMAEKER

Meer (in) Italiaanse sferen