Met een stevig en lekker ontbijt begint de dag als een feestje. Verse eieren, zelfgebakken boerenbrood met walnoten en cranberry’s, kaas met vijgen en deze hangop met grapefruit en granola. Heerlijk om mee uit te pakken in het weekend!
Hangop met grapefruit en granola
Voor 4-6 personen
Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
- 125 milliliter (sinaasappel) honing
- 25 gram bruine suiker
- 200 gram havervlokken
- 75 gram pistachenoten
- 75 gram zonnebloempitten
- snufje zout
- 2 roze grapefruits
Bereiding
- Leg een dunne theedoek in een vergiet, zet die op een kom en giet de yoghurt erin.
- Vouw de punten van de theedoek over de yoghurt.
- Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de honing en de bruine suiker met de havervlokken, de pistachenoten, de zonnebloempitjes en een snufje zout om de granola te maken.
- Spreid het mengsel uit over het bakpapier en bak ca. 45 minuten in het midden van de oven.
- Laat helemaal afkoelen.
- Pel de grapefruits en haal het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
- Verdeel de hangop over 4-6 bakjes en schep er wat granola op.
- Verdeel er de grapefruit over.
Bekijk hier ons lekkere recept voor granola
Lees ook:
5 heerlijke havermoutrecepten 3x zomerse smoothie bowl: onze favorieten Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes