Mini-pannenkoeken van geitenmelk – als heerlijk smulontbijt

Marloes Blom

19 juni 2021

pannenkoeken van geitenmelk

Mmmmm, pannenkoekjes als ontbijt: een lekkerder start van de dag kun je je niet wensen, toch? Deze mini-pannenkoeken van geitenmelk zijn eens wat anders, en je maakt ze net zo makkelijk. Maak vooral een voorraadje, opgewarmd smaken ze minstens zo lekker….

Mini-pannenkoeken van geitenmelk

Ontbijt voor ± 25 pannenkoekjes | ± 30 min.

Ingrediënten

  • 375 g bloem
  • 2 tl baksoda
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 430 ml geitenmelk (biologische supermarkt)
  • 1 el appelazijn
  • 200 g (geiten)ricotta, losgeroerd (biologische supermarkt of bij een geitenboerderij)
  • 20 g boter
  • honing met honingraat om te serveren (evt.)
pannenkoeken van geitenmelk

Vertrouwd vanbuiten, maar verrassend anders vanbinnen: pannenkoeken gemaakt met geitenmelk en ricotta

Bereiding

  1. Meng de bloem met de baksoda, suiker en eieren in een kom.
  2. Meng in een andere kom de geitenmelk met de azijn en klop door het bloemmengsel. Schep de ricotta erdoor.
  3. Verhit telkens wat boter in een koekenpan en bak een aantal pannenkoekjes tegelijk.
  4. Gebruik voor elk pannenkoekje een eet­ lepel beslag en bak in ± 2 min. aan beide kanten gaar.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer smulrecepten