Mmmmm, pannenkoekjes als ontbijt: een lekkerder start van de dag kun je je niet wensen, toch? Deze mini-pannenkoeken van geitenmelk zijn eens wat anders, en je maakt ze net zo makkelijk. Maak vooral een voorraadje, opgewarmd smaken ze minstens zo lekker….
Mini-pannenkoeken van geitenmelk
Ontbijt voor ± 25 pannenkoekjes | ± 30 min.
Ingrediënten
- 375 g bloem
- 2 tl baksoda
- 220 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- 430 ml geitenmelk (biologische supermarkt)
- 1 el appelazijn
- 200 g (geiten)ricotta, losgeroerd (biologische supermarkt of bij een geitenboerderij)
- 20 g boter
- honing met honingraat om te serveren (evt.)
Bereiding
- Meng de bloem met de baksoda, suiker en eieren in een kom.
- Meng in een andere kom de geitenmelk met de azijn en klop door het bloemmengsel. Schep de ricotta erdoor.
- Verhit telkens wat boter in een koekenpan en bak een aantal pannenkoekjes tegelijk.
- Gebruik voor elk pannenkoekje een eet lepel beslag en bak in ± 2 min. aan beide kanten gaar.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER