Een feestelijke paasbrunch

Marjolein ter Braak

1 april 2021

Paasbrunch

Ook dit jaar zal Pasen er weer iets anders uitzien dan anders. Een extra reden dus om dit jaar uit te pakken met een extra uitgebreide paasbrunch om samen met dierbaren van te genieten. Natuurlijk kan een traditioneel hardgekookt ei hierbij niet ontbreken, net als vers afgebakken broodjes en croissantjes.

– Dit artikel is in samenwerking met Jumbo –

Maar wil je dit jaar iets extra feestelijks op tafel zetten? Dan is de heerlijke kip-avocadosandwichtaart misschien iets voor jou! Wij helpen je op weg met het eenvoudige paasrecepten voor deze feestelijke toevoeging voor de paasbrunch! Het recept is voor vier porties en is eenvoudig te maken. De bereidingstijd is ongeveer een half uur.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 8 sneetjes bruin casinobrood
  • 250 gram mayonaise met citroen
  • 200 gram yoghurt Griekse stijl (10%)
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram kipfilet (vleeswaren)
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • 0,5 bakje tuinkers
  • 90 gram cherrytomaatjes
  • 20 gram bieslook
  • 1 snufje peper
  • 1 springvorm (ø 24 cm)
  • vershoudfolie

Bereidingswijze

  1. Bekleed de springvorm met vershoudfolie. Belangrijk: laat deze over de rand hangen. Kook de eieren in 7 minuten hard. Snijd intussen de korsten van het brood en snijd de sneetjes diagonaal door. Meng vervolgens de mayonaise met de yoghurt. Pel de eieren en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de avocado’s in schijfjes en besprenkel deze met citroensap.
  2. Beleg de bodem van de vorm met 8 driehoekjes witbrood. Leg hierbij 7 driehoekjes als een “diafragma” langs de rand van de springvorm. Het laatste driehoekje gebruik je om de overige delen op te vullen.
  3. Besmeer deze eerste laag met twee volle eetlepels van het yoghurtmayonaise mengsel.
  4. Beleg dit met 1/3e van de kipfilet en het ei en 1/4e van de avocado. Breng dit met peper op smaak. Maak op deze manier nog 2 broodlagen en wissel hierbij het wit- en bruinbrood af. 
  5. Dek de taart af met de laatste brooddriehoekjes. Druk het geheel iets aan. Roer in de kom de rest van de yoghurtmayonaise met de zuivelspread tot een gladde crème. Haal de rand van de springvorm af en besmeer de taart rondom met deze crème.
  6. Garneer de taart met de rest van de avocado, de cherrytomaatjes en een flinke toef tuinkers. Druk rondom sprietjes bieslook vast in de crème zodat ze rechtop langs de rand staan. Snijd de taart aan met een scherp, nat mes in 8 gelijke punten. 

Tip voor lekkere variatie

Je kunt de kipfilet ook vervangen door beenham. Ben je een echte visliefhebber? Dan kun je er ook voor kiezen om het gerecht met gerookte zalm of met tonijn uit blik te maken. Voor een vegetarische variant zijn plakjes boerenkaas een fantastisch alternatief. Hopelijk geeft dit heerlijke recept jou de inspiratie om jouw paasbrunch naar ongekende hoogte te tillen. Wil je graag wat meer inspiratie om de rest van de tafel te vullen? Bekijk dan ook eens dit overzicht met paasrecept ideeën.  BEELD: JUMBO