Forel in vijgen- of mosterdblad

Marloes Blom

3 juni 2020

Forel in vijgen- of mosterdblad

Een grill, wat bladeren, verse vis en een goede wijn – meer heb je niet nodig voor een hemels maal….

Forel in vijgen- of mosterdblad

Hoofdgerecht voor 4 personen | 20-30 min. + gaartijd barbecue 10-15 min.

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte regenboogforellen
  • 125 ml zure room of volle (10%) Griekse yoghurt
  • 4 el mierikswortel
  • 1 bosje dille, grof gehakt of geknipt
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt of geknipt
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • per vis 2-4 mooie vijgenbladeren (als alternatief kunnen of 10-12 mosterdbladen dienstdoen (uit de berm, zelf gekweekt of mini-mosterdblad, online verkrijgbaar)

Extra nodig

  • barbecue
  • grote ovenschaal
  • houtskool of briketten
  • slagers- of keukentouw

Forel in vijgen- of mosterdblad

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Neem de tijd om de kooltjes gloeiend te krijgen.
  2. Doe de zure room of yoghurt in een kommetje, voeg de mierikswortel en een eetlepel dille toe. Roer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de buikholte en de buitenkant van de forellen met zout en peper. Strijk met een kwastje olie aan beide zijden. Druppel ook wat olijfolie in de buikholte.
  4. Vul de buikholte met de peterselie en overgebleven dille, en voeg 1 à 2 lepels zure-roomsaus toe. Vouw dicht.
  5. Maak met een scherp mes aan beide zijden 2 inkepingen in de vis.
  6. Wikkel elke forel in de bladeren, zodat de vis bedekt is. Kop en staart mogen – net zoals op de foto – uitsteken, die eet je toch niet op. Bind het geheel eventueel bijeen met een stukje touw.
  7. Leg de forellen op een rooster en plaats dat op enige hoogte boven de gloeiende kooltjes. Laat de forelpakketjes 10-15 min. garen. Keer ze af en toe om.
  8. Serveer de zure-roomsaus bij de forel- pakketjes. Lekker met frites of gebakken aardappelen.

CREDITS: TEKST RENÉ ZANDERINK EN MENEER WATEETONS | FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | STYLING PAULA SCHOUTEN

Meer BBQ inspiratie