Handig voor op werk: frisse meeneemsalade

Anne Bonthuis

21 mei 2019

gezonde lunch

Gezond eten vergt wat voorbereiding, maar dat wil niet zeggen dat het niet lekker kan zijn, en er ook leuk uit kan zien! Met dit recept maak je indruk op je collega’s en lunch je daarbij voortreffelijk. Deze frisse salade met spinazie, sinaasappel, eetbare bloemen en feta is perfect voor tussen de middag. Je neemt hem, met dressing en al, mee in een weckpot. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heel erg handig. Net voor de lunch schud je alle ingrediënten even door elkaar. Ingrediënten voor ca. 4 personen

  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zeezout
  • gemalen peper
  • 8 radijsjes
  • 2 flinke handen spinazie
  • 2 sinaasappels in partjes
  • 25 gram walnoten
  • 100 gram fetablokjes
  • eetbare bloemen (bijvoorbeeld viooltjes of Oost-Indische kers)

Bereiding: Klop een dressing van het citroensap, de olie, de mosterd, de honing, het zout en de peper. Snijd de radijsjes in plakjes en was de spinazie goed. Snijd de sinaasappelpartjes doormidden. Giet de dressing in de pot en doe er eerst de radijsjes bij. Maak dan laagjes van de sinaasappel, de spinazie, de walnoten, de fetablokjes en de bloemen. Doe de deksel op de pot en bewaar koel tot gebruik (ca. 2 uur). Met deze salade kun je eindeloos variëren. De spinazie kan vervangen worden door waterkers of jonge bladsla. De feta door blauwe kaas of mosterdkaas. In plaats van walnoten kunnen ook amandelen of hazelnootjes gebruikt worden. meeneemsalade Fotografie Eric van Lokven | Styling Jet Krings | Bereiding Yvonne Yimmink | Recept Dosia Brewer