Kip kan je op -tig manieren bereiden. Wij zijn fan van deze gebraden kip met Sichuan peper en nog veel meer smaakmakers. Cliché maar waar: om te smullen zo lekker.
Gebraden kip met Sichuan peper en sinaasappel
Hoofdgerecht voor 4-6 personen | ± 45 min. + oventijd ± 30 min.
Ingrediënten
- 10 kippendijen, met vel en bot
- 2 tl Sichuanpeperkorrels *
- 4 stuks steranijs
- 3 kaneelstokjes
- 45 g verse gember, in dunne plakjes gesneden
- 4 teentjes knoflook
- 60 ml sinaasappelsap
- 60 ml ketjap manis
- 125 ml sojasaus
- versgemalen zwarte peper + zeezout
- 1 sinaasappel, in dunne plakjes
- 90 g honing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Meng de Sichuan peper, steranijs, kaneelstokjes, gember, knoflook, sinaasappelsap, ketjap, sojasaus en wat peper en zout in een grote kom. Voeg de kippendijen toe en schep om tot ze aan alle kanten bedekt zijn met het mengsel. Laat de kip 10 min. marineren.
- Leg de kip met de velzijde naar beneden in een braadslee en giet de marinade erover. Bak 15 min. in de oven.
- Haal uit de oven, draai de kip om en voeg de sinaasappelplakken toe. Besprenkel de kip met de honing en bak in nog 10-15 min. goudbruin. Heerlijk met gestoomde rijst!
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER * Had je nog nooit van deze peper gehoord? Hij heet ook wel Szechuanpeper en wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken. Het is trouwens eigenlijk geen peper – hij behoort tot de citrusvruchten. Je leest er meer over op Wikipedia.nl. Sichuan peper koop je bij de ruim gesorteerde en Aziatische supermarkt.