Geroosterde savooiekool met mierikswortel

Marloes Blom

28 februari 2020

Geroosterde savooiekool met mierikswortel

Kleine moeite, groot effect: door ’m te roosteren komt de smaak van de savooiekool optimaal tot zijn recht.

Geroosterde savooiekool met mierikswortel

Bijgerecht voor 6 personen | ± 5 min. + oven ± 40 min.

Ingrediënten

  • 3 kleine savooiekooltjes (250 g elk), gehalveerd
  • 1 el karwijzaad
  • 250 ml kippenbouillon
  • 125 ml witte wijn
  • 250 g roomboter, in blokjes
  • 1 el fijn geraspte verse mierikswortel
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Geroosterde savooiekool met mierikswortel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Leg de kool met de snijkant naar beneden in een grote braadslee.
  3. Strooi er karwij over en giet de bouillon en wijn erover. Verdeel de boter en mierikswortel erover en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak 18-20 min. of tot de kool goudbruin en vrij zacht is. Draai de kooltjes om en be-druip ze met het bakvocht. Bak nog 18-20 min. of tot ze zacht en iets geblakerd zijn.

CREDITS: VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | STYLING STEVE PEARCE

Meer lekkers met kool