Kleine moeite, groot effect: door ’m te roosteren komt de smaak van de savooiekool optimaal tot zijn recht.
Geroosterde savooiekool met mierikswortel
Bijgerecht voor 6 personen | ± 5 min. + oven ± 40 min.
Ingrediënten
- 3 kleine savooiekooltjes (250 g elk), gehalveerd
- 1 el karwijzaad
- 250 ml kippenbouillon
- 125 ml witte wijn
- 250 g roomboter, in blokjes
- 1 el fijn geraspte verse mierikswortel
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Leg de kool met de snijkant naar beneden in een grote braadslee.
- Strooi er karwij over en giet de bouillon en wijn erover. Verdeel de boter en mierikswortel erover en bestrooi met zout en peper.
- Bak 18-20 min. of tot de kool goudbruin en vrij zacht is. Draai de kooltjes om en be-druip ze met het bakvocht. Bak nog 18-20 min. of tot ze zacht en iets geblakerd zijn.
CREDITS: VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | STYLING STEVE PEARCE