Een soepje smaakt altijd wel goed. Dat geldt zeker voor dit vitaminebommetje: brandnetelsoep. Je serveert ‘m met een gepocheerd eitje, slagroom en bieslook. Dus het is óók een lust voor je ogen.
Brandnetelsoep met een gepocheerd eitje
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen | ± 25 min.
Ingrediënten
- 1 litermaat vol met iets aangedrukte brandnetels, bij voorkeur bladeren van jonge planten of de bovenste jonge topjes
- 1 el olie + extra om te bedruppelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 700 ml groentebouillon
- 200 ml slagroom + extra om te bedruppelen
- zout
- versgemalen peper
- 4 eieren
- bieslook om te garneren
- brood voor erbij
Bereiding
- Spoel de brandnetels schoon onder koud water.
- Verhit 1 el olie in een soeppan.
- Hak de ui en knoflook klein. Fruit de ui in ± 5 min. goudbruin op halfhoog vuur. Bak de knoflook ± 2 min. mee.
- Roer de brandnetels erdoor en bak ± 1 min. al omscheppend mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen en pureer de soep. Voeg de room toe en laat een paar minuten meekoken. Breng op smaak met zout en peper.
- Pocheer intussen 4 eieren in 3-4 min. gaar in een pan met water dat net tegen de kook aan is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de soep over 4 kommen, leg er een gepocheerd ei in, bestrooi met bieslook en serveer er vers brood bij. Bedruppel eventueel met wat extra slagroom en olie.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE VERONIKA MOEN/TAVERNE AGENCY VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER