Van pannenkoekrecepten krijgen we nooit genoeg. Deze hartige linzenpannenkoeken zijn vegan: het is een recept uit het pas verschenen boek ‘Every Day Vegan Budget Friendly’. Je maakt ze van geweekte rode linzen, lekker gezond! En qua topping kun je je natuurlijk helemaal uitleven.
Hartige linzenpannenkoeken met spinaziepesto
Lunch/diner voor 4-6 porties | Glutenvrij & sojavrij | Bereiding 30 minuten | € 1,92 p. p.
Ingrediënten
Linzenpannenkoeken
- 150 g gedroogde rode linzen
- 275 ml water
- 1 tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 2 el olijfolie
Spinaziepesto
- 125 g verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- 75 g zonnebloempitten
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el edelgistvlokken
- Peper en zout naar smaak
Garnering
- (geroosterde) kikkererwten
- (ingelegde) rode ui
- Komkommer, in schijfjes
- chilivlokken
- plantaardige yoghurt
Ook nodig
- blender
- koekenpan
- keukenmachine
Bereiding
- Let op! Week de rode linzen eerst voordat je dit recept maakt. Spoel de rode linzen af en doe ze in een kom. Voeg 275 ml water toe en laat de linzen 3 uur weken voor het beste resultaat.
- Doe de linzen en het water in een blender en voeg zout en peper toe. Mix het tot een glad mengsel.
- Zet de koekenpan op het vuur en verhit de olijfolie. Giet een beetje beslag in de hete pan en verdeel het met een lepel tot een dunne pannenkoek. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Draai hem na 2-3 minuten om met een spatel.
- Bak de andere kant nog 2 minuutjes en maak zo alle pannenkoeken met de rest van het beslag. Stapel de pannenkoeken op en houd ze eventueel warm met wat aluminiumfolie.
- Maak in de tussentijd de spinaziepesto. Was de spinazie en pel de knoflookteen. Doe dit vervolgens met de overige ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een gladde pesto.
- Leg de linzenpannenkoek op een bord en besmeer deze met de spinaziepesto. Garneer met kikkererwten, rode ui, komkommer, chilivlokken en/of plantaardige yoghurt. Neem de pannenkoeken eventueel mee als lunch of serveer direct!
Every Day Vegan Budget Friendly
Lenna Omrani’s tweede kookboek Every Day Vegan Budget Friendly bevat plantaardige en grotendeels glutenvrije en sojavrije ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners voor elk moment van elke weekdag. Het boek is ingedeeld op bereidingstijd, zodat je doordeweeks binnen een mum van tijd een quinoaschotel met paprika en tomaat (€ 1,45 p.p.) op tafel zet, en je in het weekend uit kunt pakken met een ontbijt van warme broodpudding met appel en rozijnen voor € 0,45 p.p.!
Flexi, vega of vegan? Every Day Vegan Budget Friendly is voor iedereen. Met als extraatje vier weekmenu’s, zodat je niet meer hoeft na te denken wanneer je nou dat ene lekkere recept op tafel zet.
Lenna Omrani | Every Day Vegan Budget Friendly | Kosmos uitgevers | € 24,99 | Meer informatie via kosmosuitgevers.nl, te bestellen via je plaatselijke boekhandel.
CREDITS: TEKST & FOODSTYLING LENNA OMRANI | FOTOGRAFIE MITCHELL VAN VOORBERGEN