Cornedbeef met honing-mosterdglazuur

Marloes Blom

14 maart 2020

Cornedbeef

Het kost even wat tijd maar lekker dat hij is, deze cornedbeef met een zelfgemaakte glazuur! Ook fijn: het is een lust voor het oog.

Cornedbeef met honing-mosterdglazuur

Hoofdgerecht voor 6-8 personen | ± 20 min. + stoven ± 2 uur + rusten ± 8 min.

Ingrediënten

  • 2 kg brisket (puntborst), bestel bij de slager of online
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 tl gele mosterdzaadjes
  • 5 hele kruidnagels
  • 60 ml sherryazijn
  • 90 g bruine suiker
  • 1 ui, gepeld en in vieren

Voor het honing-mosterdglazuur

  • 190 g dijonmosterd
  • 45 g bruine suiker
  • 115 g honing
  • 2 el sherryazijn
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 el roze peperkorrels, geplet om te serveren

Cornedbeef

Bereiding

  1. Leg het vlees met de laurierblaadjes, mosterdzaadjes, kruidnagel, azijn, suiker en ui in een grote, zware, ovenvaste pan.
  2. Giet er water in tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel. Kook het rundvlees 2 uur.
  3. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
  4. Houd 250 ml kookvocht apart, de rest gebruik je niet.
  5. Meng voor het glazuur de mosterd, suiker, honing, azijn, knoflook en het achtergehouden kookvocht in een kom en meng goed.
  6. Maak de pan schoon met keukenpapier, leg het rundvlees terug in de pan en giet het glazuur erover. Zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook.
  7. Zet het vuur lager en laat het vlees 8 min. sudderen.
  8. Schep vervolgens wat van het vocht over het vlees kook nog 8 min. of tot het rundvlees donker goudbruin is.
  9. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 8 min. rusten.
  10. Leg het vlees op een bord en snijd het in dikke plakken. Giet het glazuur erover, garneer met de roze peperkorrels en serveer.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE TAVERNE AGENCY/CHRIS COURT | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER