Lamsvlees met zoete aardappel en salsa verde

Marloes Blom

5 maart 2020

lamsvlees met salsa verde

Een feestelijk en handig recept – de oven doet deels het werk.

Lamsvlees met zoete aardappel en salsa verde

Hoofdgerecht voor 6 personen | ± 55 min. + oventijd ± 25 min.

Ingrediënten

  • 3 lamslendes (à 500 g), zonder been, opgebonden met keukentouw
  • 700 g zoete aardappel, in dunne plakjes
  • 60 ml olijfolie
  • versgemalen zwarte peper + zeezout
  • 1 bosje tijm
  • Voor de oregano salsa verde

  • blaadjes van 6 takjes oregano, fijngehakt
  • 1 tl fijn geraspte citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 125 ml olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Schep in een grote kom de plakjes zoete aardappel om met de helft van de olijfolie en wat peper en zout tot alles goed is gemengd.
  3. Vet een grote ovenschaal licht in. Leg de plakjes zoete aardappel iets overlappend in de ovenschaal.
  4. Steek een paar tijmtakjes tussen het keukentouw. Leg het vlees op de zoete aardappel, bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  5. Bak 25 min. in de oven voor medium rare of langer naar smaak.
  6. Controleer of de zoete aardappel gaar is. Haal uit de oven en laat ± 10 min. rusten.
  7. Maak intussen de oregano salsa verde door alle ingrediënten in een kleine kom te mengen.
  8. Schep wat salsa verde over het lam en serveer er de zoete aardappel en de rest van de salsa verde bij.

*) Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en Aziatische supermarkt. CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT/TAVERNE AGENCY | VERTALING EN BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Ook lekker uit de oven

Gnocchi van boerenkool en kaas