Inspiratie opdoen op All you need is Food

Anne Bonthuis

15 september 2016

Zaterdag 19 november is een dag om te noteren voor liefhebbers van goed en eerlijk eten. Tijdens All you need is Food, een sfeervol culinair event in de Zaanse Chocoladefabriek, krijg je als Seasons-lezer voorrang op interessante workshops en unieke masterclasses. Seasons zelf is er ook: met een feestelijk gedekte kersttafel, voor eindeloos veel decemberinspiratie. Workshop Dromen van chocolade Altijd al willen weten hoe dat moet, koken op een AGA- fornuis? Een chef-kok laat zien hoe dat in zijn werk gaat en tovert de smakelijkste gerechten tevoorschijn. Wil je een meesterbakker aan het werk zien of zelf een chocolade-lekkernij maken? Of leren hoe zoiets zo mooi mogelijk gefotografeerd kan worden? Tijdens All you need is Food kun je het allemaal meemaken. Dual Control Gas Programma  Seasons-lezers hebben letterlijk een streepje voor: zij krijgen voorrang bij alle workshops en masterclasses die op de beurs gegeven worden. Op de stand van Seasons vind je bovendien een prachtig gedekte kersttafel en een aantal feestelijke aanbiedingen, waarvan de inhoud nog even geheim blijft. Culinair schrijver Onno Kleyn presenteert tijdens All you need is Food zijn speciaal voor deze dag gemaakte food-kennisquiz, vergelijkbaar met het Groot Dictee der Nederlandse Taal, maar nu met vragen over eten en drinken. Er zijn primeurs (foodscoops), lezingen over smaken (foodpairing), uiteenlopende proeverijen en alle standhouders en experts verkopen hun exclusieve waren. De beurs is kortom dé plek om ideeën op te doen en in te kopen voor de aanstaande decembermaand. All you need is Food is een ware culinaire ontdekkingstocht. Bekijk het hele programma

Foto: Food Bandits

In de Chocoladefabriek De locatie is ook bijzonder: alle geurige, smakelijke, inspirerende en leerzame activiteiten vinden plaats onder het monumentale dak van de Zaanse Chocoladefabriek, de voormalige chocolade-, koek- en beschuitfabriek van Verkade. De grandeur en ambachtelijke sfeer van deze plek vormen de ideale entourage voor de beurs. Ooit, in 1886, begon Verkade hier een bakkerij; uiteindelijk groeide deze uit tot de fabriek die zo beroemd werd. Tegenwoordig bevindt zich in het erfgoed-complex een gezellig café en industriële keuken. In de hal worden presentaties gegeven en op de binnenplaats is ruimte voor buitenkeukens en foodtrucks. Het Bakery Institute is permanent gevestigd in de Zaanse Chocoladefabriek, en verwelkomt bezoekers met de geur van vers gebakken brood. Tot ziens op 19 november!

Foto: Het Bakery Institute

Speciaal voor Seasons-lezers • Kom langs op de stand van Seasons waar je een feestelijk versierde kersttafel wacht: goed voor talloze inspirerende stylingideeën. • Seasons-lezers krijgen voorrang bij de workshop ‘Dromen van chocolade’ van het Bakery Institute: hier leer je werken met chocolade en zelf bonbons en truffels maken. • Geniet van voorrang op de cursus ‘Food-fotografie’, gegeven door bekende foodbloggers van Food Bandits. Tijdens deze praktische workshop leer je hoe je gerechten zo smakelijk mogelijk vastlegt met de camera op je telefoon. Naar All you need is Food • Datum: 19 november • Tijd: 10.00–20.00 uur • Locatie: Zaanse Chocoladefabriek, Westzijde 188, Zaandam • Prijs: €17,50 aan de kassa, €15 in de online voorverkoop • Tickets: bestel je tickets online met de code SEASONS en ontvang €5,- korting • Programma: het volledige programma bekijk je op Aynif.nl

Foto: Quentin Rademaker Photography