Wij zijn dol op brownies – ook omdat ze vaak eenvoudig te maken zijn. Deze smeuïge chocolade brownies maak je in een handomdraai, inclusief herfstige look. Leuk om iemand mee te verrassen!
Heerlijk herfstige brownies
Voor ± 20 stuks | ± 15 min. + oventijd ± 25 min.
Ingrediënten
- 150 g boter
- 150 g pure chocola in stukjes
- 1 el honing
- 100 g lichte basterdsuiker
- 3 eieren
- 2 tl vanille-extract, afgevlakt
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder, afgevlakt
- 3 el cacaopoeder
- mespuntje zout
- 3 el gehakte hazelnoten (optioneel)
- poedersuiker (decoratie)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht) of 160 °C (gas).
- Bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm Ø met bakpapier.
- Smelt de boter en meng met de honing en de helft van de chocola op een laag vuur, tot alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur en zet apart.
- Mix de eieren met de suiker tot ze romig zijn en voeg het vanille-extract toe. Zeef de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout erbij en voeg daarna het chocolademengsel toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de rest van de chocola en eventueel de hazelnoten toe en giet het mengsel in de bakvorm.
- Bak 20-25 min. in de oven.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de brownie in stukken snijdt.
- Gebruik (kleine) gedroogde herfstbladeren om te decoreren met poedersuiker.
CREDITS: FOTOGRAFIE SUSSIE BELL | TEKST EN STYLING SELINA LAKE