Pittige gebakken eieren met tomaten en bonen

Marloes Blom

6 april 2020

Pittige eieren

Houd je van pittig én heb je ’s ochtends meteen flinke trek, dan is dit jouw gerecht. Pittige gebakken eieren, gecombineerd met tomaten en bonen. Daar kun je wel even op vooruit. Is het je wat te machtig als ontbijt – maak het dan gewoon als brunch!

Pittige gebakken eieren met tomaten en bonen

Ontbijt- of lunchgerecht voor 4 personen | 20 min. + oventijd ± 10 min.

Ingrediënten

  • 4 biologische eitjes (eicode 0)
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes
  • 60 ml rodewijnazijn
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl zoete paprika
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 blikken kerstomaatjes à 400 g
  • 1 blik borlottibonen à 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 40 g fijn geraspte Parmezaanse kaas + extra om te serveren

Pittige eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verhit daarin de olijfolie en voeg de knoflook en ui toe. Bak in ± 5 min. gaar.
  3. Roer de azijn, chilivlokken, gemalen koriander, paprika en zout en peper erdoor en bak nog 1 min.
  4. Roer vervolgens de tomaten en bonen erdoor, zet het vuur lager en laat 3-4 min. doorsudderen.
  5. Breek de eieren in de pan met de bonen en bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet in de oven en bak 8-10 min. of tot de eieren net zijn gestold.
  6. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en serveer onmiddellijk.

CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT /TAVERNE AGENCY RECEPTUURBEWERKING DOSIA BREWER

Ook lekker met eieren – in de categorie ‘dat vult wel’