Mediterrane stoofschotel – zonder vlees

Marloes Blom

3 januari 2020

mediterraanse stoofschotel

Bij een stoofschotel denk je vaak meteen aan vlees. Maar het kan ook heerlijk zonder, proef maar.

Mediterrane stoofschotel

Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 50 min.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 2 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • zout, versgemalen peper
  • 50 g Kalamata-olijven, ontpit
  • 200 g feta, verkruimeld
  • handvol verse basilicum

mediterraanse stoofschotel

Bereiding

  1. Schil de ui en snijd hem in parten.
  2. Snijd de aubergine, courgette, paprika en bleekselderij in stukken.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de groenten, knoflook en aardappelen 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
  5. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en laurier toe.
  6. Roer door, breng aan de kook en laat ± 25 minuten afgedekt zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn.
  7. Voeg eventueel wat extra vocht toe als de stoofpot te droog wordt.
  8. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  9. Voeg olijven, feta en basilicum toe.
  10. Serveer de stoofpot zo, of met knapperig brood.

CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR SANNA KEKÄLÄINEN

Ook lekker verwarmend voor lijf en leden