Bij een stoofschotel denk je vaak meteen aan vlees. Maar het kan ook heerlijk zonder, proef maar.
Mediterrane stoofschotel
Hoofdgerecht voor 4 personen | ± 50 min.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 2 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 4 aardappelen
- 3 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 dl groentebouillon
- 1 laurierblad
- zout, versgemalen peper
- 50 g Kalamata-olijven, ontpit
- 200 g feta, verkruimeld
- handvol verse basilicum
Bereiding
- Schil de ui en snijd hem in parten.
- Snijd de aubergine, courgette, paprika en bleekselderij in stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de groenten, knoflook en aardappelen 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en laurier toe.
- Roer door, breng aan de kook en laat ± 25 minuten afgedekt zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn.
- Voeg eventueel wat extra vocht toe als de stoofpot te droog wordt.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Voeg olijven, feta en basilicum toe.
- Serveer de stoofpot zo, of met knapperig brood.
CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR SANNA KEKÄLÄINEN