Frambozen, wij zijn er dol op. En dus ook op deze heerlijke frambozen-basilicum mousse uit het nieuwste boek van Kyra de Vreeze: ‘Homegrown.’. Zo maak je ‘m!
Frambozen-basilicum mousse
Dessert | Voor 4 porties | Tijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 300 g verse of bevroren frambozen (ontdooid)
- 2 tl agar-agarpoeder
- 1 tl vanille-extract (in Homegrown vind je ook een recept om die zelf te maken)
- 4 el bietsuiker
- 300 ml slagroom
- 15 tot 20 blaadjes verse basilicum
Bereiding
- Doe de frambozen, de agar-agar, de vanille en de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot het zachtjes kookt. Zet het vuur laag en laat het mengsel nog ongeveer 5 minuten heel zachtjes doorpruttelen. Roer tijdens het verwarmen.
- Doe de frambozensaus in de keukenmachine en blend gedurende een paar seconden tot het geheel smeuïg is. Giet af en laat afkoelen. Maak de keukenmachine schoon en gebruik hem om de slagroom op te kloppen. Je kunt de slagroom natuurlijk ook handmatig met een garde stijfkloppen. Voeg de frambozensaus aan de slagroom toe en klop het geheel nog 15 seconden op tot het volledig gemengd is. Schep het in bakjes en zet het in de koelkast tot gebruik. Je maakt de mousse af met verse frambozen, (micro) basilicumblaadjes en een snufje gedroogde lavendelbloemetjes.
Homegrown. 60 recepten en ideeën voor en lokaal, vitaal en zelfvoorzienend leven
Kyra de Vreeze leert je in ‘homegrown.’ hoe je een eigen moestuin onderhoudt en kookt met lokale en zelfgeteelde seizoensproducten. We vinden het vanzelfsprekend dat de supermarkten vol liggen met prachtig geteelde groenten, maar wat weten we zelf eigenlijk over het telen, verwerken en conserveren van eten? Pak de regie terug en ontdek hoe je met liefde voor de aarde voedsel kunt verbouwen en kunt koken (ja, ook in de stad!). Het resultaat is dat je je nog nooit zo goed gevoed en vitaal gevoeld hebt.
Kyra de Vreeze is een gecertificeerd natuurgeneeskundige en schreef eerder ‘Kyra’s Kitchen’ en ‘vegan.’.
Kyra de Vreeze | Homegrown | Kosmos | € 22,50 | Meer info via kosmosuitgevers.nl, bestellen kan (ook) via je plaatselijke boekhandel.
CREDITS: TEKST & FOTOGRAFIE KYRA DE VREEZE
Meer lekkers met frambozen
- Dragonijs-hoorntjes met frambozen
- Chocolade-meringuetaart met frambozen-champagnecoulis