Paasrecept: gevulde eieren

Marene Hendriksen

16 april 2019

paasrecept

Altijd goed: gevulde eieren! Leuk als paasrecept of gewoon voor tijdens een verjaardag. Wij delen het traditionele recept met jullie. Want wat goed is, moet je niet veranderen.  ± 25 min.

Ingrediënten paasrecept

  • 4 kippeneieren
  • 8 henne-eitjes
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el olijfolie + 1 tl
  • snufje gerookt zout
  • 1 tl fijngehakte verse rozemarijn + extra om te versieren
  • 1 tl geraspte mierikswortel
  • 2 el zure room
  • ¼ selderijstengel, fijngehakt
  • snufje selderijzout
  • 1 el roomkaas
  • snufje (versgeraspte) nootmuskaat
  • toefje dille, fijngehakt + extra om te versieren
  • zout en peper naar smaak

paasrecept

Bereiding

  1. Kook de kippeneieren ± 10 min., de henne-eitjes ± 8 min. en de kwarteleitjes ± 3 min.
  2. Laat ze schrikken onder de koude kraan en afkoelen in ruim koud water.
  3. Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  4. Schep de dooiers uit de eieren en doe deze in drie aparte bakjes.
  5. Meng de kippeneidooiers met 1 tl mosterd, 2 el mayonaise, 1 el olijfolie, gerookt zout en watrozemarijn naar smaak.Versier met extra gerookt zout en en/of rozemarijn.
  6. Meng de henne-eidooiers met 1 tl mierikswortel, 2 el zure room, 1 el olijfolie, wat fijngehakteselderij en breng op smaak met peper en selderijzout. Versier met wat gehakte selderij (of selderij groen) en/of selderijzout
  7. Meng de kwarteleierdooiers met 1 el roomkaas, 1 tl neutrale olijfolie, nootmuskaat en wat dille.
  8. Versier met wat extra dille en/of of wat nootmuskaat

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook: