Altijd goed: gevulde eieren! Leuk als paasrecept of gewoon voor tijdens een verjaardag. Wij delen het traditionele recept met jullie. Want wat goed is, moet je niet veranderen. ± 25 min.
Ingrediënten paasrecept
- 4 kippeneieren
- 8 henne-eitjes
- 12 kwarteleitjes
- 1 tl mosterd
- 2 el mayonaise
- 2 el olijfolie + 1 tl
- snufje gerookt zout
- 1 tl fijngehakte verse rozemarijn + extra om te versieren
- 1 tl geraspte mierikswortel
- 2 el zure room
- ¼ selderijstengel, fijngehakt
- snufje selderijzout
- 1 el roomkaas
- snufje (versgeraspte) nootmuskaat
- toefje dille, fijngehakt + extra om te versieren
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Kook de kippeneieren ± 10 min., de henne-eitjes ± 8 min. en de kwarteleitjes ± 3 min.
- Laat ze schrikken onder de koude kraan en afkoelen in ruim koud water.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
- Schep de dooiers uit de eieren en doe deze in drie aparte bakjes.
- Meng de kippeneidooiers met 1 tl mosterd, 2 el mayonaise, 1 el olijfolie, gerookt zout en watrozemarijn naar smaak.Versier met extra gerookt zout en en/of rozemarijn.
- Meng de henne-eidooiers met 1 tl mierikswortel, 2 el zure room, 1 el olijfolie, wat fijngehakteselderij en breng op smaak met peper en selderijzout. Versier met wat gehakte selderij (of selderij groen) en/of selderijzout
- Meng de kwarteleierdooiers met 1 el roomkaas, 1 tl neutrale olijfolie, nootmuskaat en wat dille.
- Versier met wat extra dille en/of of wat nootmuskaat
FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER