Paasrecepten met ei: dat is nog eens een traditie die niemand kwijt wil. Want ei, met z’n zonnige uiterlijk en zachte textuur, maakt blij. Daarom dit heerlijke Zuid-Amerikaanse recept, dat je als ontbijt-, brunch- of lunchgerecht kunt voorschotelen.
Zuid-Amerikaanse Huevos rancheros
Ontbijt-, brunch- of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 35 min.
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 1 el olijfolie
- 8 kleine maïstortilla’s
- 4 cherrytomaatjes, in partjes
- 2 avocado’s, in blokjes
- 80 g geraspte cheddar
- 1⁄2 bosje koriander, blaadjes geplukt
Voor de saus:
- 1ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 3 el olijfolie
- 3 el taco-kruidenmix
- 400 g tomaatstukjes (blik)
- 200 g bonen (blik), bv. lima- of kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Snipper voor de saus de ui en hak de knoflook klein. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd fijn. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de ui en chilipeper ± 2 min. Voeg de tacokruiden en knoflook toe en bak 2 min. omscheppend mee. Voeg de tomaatstukjes en bonen toe. Laat op laag vuur minstens 15 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en evt. zout.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de eieren gaar naar wens. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan.
- Schep de tomatensaus op de tortilla’s en verdeel er de eieren, de tomatenpartjes en avocadoblokjes over. Bestrooi met de cheddar en leg op elke tortilla een ei. Garneer met koriander.
TIP: Je kunt ook kidneybonen of zwarte bonen gebruiken en rul gebakken gehakt toevoegen aan de bonensaus.

Liever andere paasrecepten met ei? Misschien zit hier iets tussen: Paasrecept: dit zijn 5 voltreffers
TEKST, RECEPTEN EN STYLING SANNA KEKALAINEN | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN