Paddenstoelen-notenbrood (zonder te kneden)

Marloes Blom

28 november 2019

paddenstoelen-notenbrood

Een brood dat je niet hoeft te kneden, dat is ook best eens fijn. Je mengt de ingrediënten, laat het rijzen, en plaatst het op een bakplaat. De oven doet de rest. Et voilà: je kan smullen van je zelfgebakken paddenstoelen-notenbrood.

Paddenstoelen-notenbrood (zonder te kneden)

Ontbijt- of lunchgerecht | ± 10 min. + rijzen 8-22 uur + oventijd 35-45 min.

Ingrediënten voor 1 brood

  • ± 15 g gedroogde paddenstoelen naar keuze, fijn gehakt
  • 300 g bloem, gezeefd + extra
  • 200 g volkorenmeel
  • 1⁄2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1⁄2 tl droge gist
  • 125 g walnoten
  • 400 ml lauw water

Bereiding

  1. Meng de bloem, meel, zout, suiker, gist, noten en paddenstoelen in een kom.
  2. Voeg het water toe en meng snel tot een samenhangend deeg. Het deeg moet iets plakkerig zijn, maar mag niet te vloeibaar zijn.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat 8-20 uur rijzen op kamertemperatuur.
  4. Vorm het deeg tot een groot rond brood. Voeg wat extra bloem toe om te zorgen dat het deeg wat steviger wordt. Laat op een bakplaat nog ± 2 uur rijzen.
  5. Bak het paddenstoelen-notenbrood 35-45 min. op 225 °C.

CREDITS: RECEPTUUR, FOTOGRAFIE EN STYLING LINE DAMMEN/ TAVERNE AGENCY

Dit kan je ook maken met paddenstoelen