In de categorie heerlijk comfortfood: Pasta met salie

Marloes Blom

20 december 2019

Pasta met salie

Sommige gerechten smaken gewoon heerlijk troostrijk. Deze pasta met salie bijvoorbeeld, makkelijk te maken, en smaakt zo heerlijk. Al dan niet vanonder een dekentje, op de bank.

Pasta met salie

Bijgerecht of lunchgerecht voor 4 personen | ± 10 min.

Ingrediënten

  • 500 g kant-en-klare pasta, bijvoorbeeld penne of gnocchi
  • 75 g boter
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 12 verse salieblaadjes
  • versgemalen peper
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas of pecorino
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Pasta met salie

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de boter in een koekenpan.
  3. Bak de knoflook op middelhoog vuur 2 min.
  4. Voeg de salieblaadjes toe en bak ze ± 30 sec., of tot ze knapperig zijn.
  5. Giet de pasta af en schep ze met de helft van de kaas door de botersaus.
  6. Verdeel over vier borden en bestrooi met de peper, de rest van de kaas en de geroosterde pijnboompitten.
  7. Serveer eventueel met een frisse, groene salade.

CREDITS: TEKST DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE REETTA PASANEN | STYLING EN RECEPTUUR: SANNA KEKALAINEN