Een heerlijk nagerecht heb je zo gemaakt: maak een pudding van romige slagroom, zoetzure lemon curd en frisse Griekse yoghurt.
Frisse pudding
Nagerecht voor 4-6 personen
Ingrediënten:
- 5 blaadjes gelatine
- 500 g Griekse yoghurt
- 250 g lemon curd
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 g fijne tafelsuiker
- 125 ml slagroom
- 1 el citroensap
- 1 el Cointreau (of meer naar smaak)
Bereidingswijze:
- Bekleed een puddingvorm van 1 l met huishoudfolie of spoel de vorm om met water.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Meng de Griekse yoghurt met 125 g van de lemon curd en beide suikers.
- Sla de slagroom stijf.
- Verwarm het citroensap in een pannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
- Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en schep er voorzichtig de slagroom door.
- Doe de massa in de vorm en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
- Klop de rest van de lemon curd los met de Cointreau.
- Schenk de saus over de pudding.
Receptuur Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings | Bereiding Yvonne Jimmink
Lees ook:
Gebakken camembert met noten en zuidvruchten Drielaagse feestelijke chocoladetaart met winterse kruiden Hokey Pokey: stroopwafel uit Nieuw-Zeeland