Frisse pudding van lemon curd en yoghurt

seasons

3 maart 2019

lemon curd

Een heerlijk nagerecht heb je zo gemaakt: maak een pudding van romige slagroom, zoetzure lemon curd en frisse Griekse yoghurt. 

Frisse pudding

Nagerecht voor 4-6 personen

Ingrediënten:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 250 g lemon curd
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g fijne tafelsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 el citroensap
  • 1 el Cointreau (of meer naar smaak)

lemon cur

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een puddingvorm van 1 l met huishoudfolie of spoel de vorm om met water.
  2. Week de gelatine in ruim koud water.
  3. Meng de Griekse yoghurt met 125 g van de lemon curd en beide suikers.
  4. Sla de slagroom stijf.
  5. Verwarm het citroensap in een pannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
  6. Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en schep er voorzichtig de slagroom door.
  7. Doe de massa in de vorm en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  8. Klop de rest van de lemon curd los met de Cointreau.
  9. Schenk de saus over de pudding.

Receptuur Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings | Bereiding Yvonne Jimmink

Lees ook:

Gebakken camembert met noten en zuidvruchten Drielaagse feestelijke chocoladetaart met winterse kruiden Hokey Pokey: stroopwafel uit Nieuw-Zeeland