Pulled pork met pittige barbecuesaus

Linde Verhulst

17 november 2017

pulled pork

Bij flinke stukken vlees begint het echte barbecuehart sneller te kloppen. Bijvoorbeeld bij pulled pork met pittige barbecuesaus. Steek het vuur maar aan! 

Pulled pork met pittige barbecuesaus

Hoofdgerecht voor 4-7 personen. ± 8 uur + marineren 1 uur tot 1 nacht + rusttijd ±15 min.

Ingrediënten

  • Stuk varkensschouder met been van ± 2 kilo, op kamertemperatuur (met vet, zonder zwoerd/vel)
  • 1/2 el versgemalen peper
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 el appelazijn
  • Ook nodig: rookmot

Voor de barbecuesaus

  • 150 ml ketchup
  • 45 ml appelazijn
  • 60 ml water
  • 30 ml olie
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 1 el suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  1. Meng de peper met 1½ el zout, beide soorten paprikapoeder en het mosterdpoeder en wrijf er het vlees mee in.
  2. Laat minimaal een uur en maximaal een nacht intrekken.
  3. Verwarm de barbecue voor op 140 C.
  4. Doe de rookmot in de barbecue en bak het vlees ± 5 uur op indirect vuur met gesloten deksel.
  5. Besprenkel het vlees met de appelazijn.
  6. Verpak het vlees in aluminiumfolie en bak nog 3 uur op dezelfde temperatuur.
  7. Meng intussen de ingrediënten voor de barbecuesaus.
  8. Laat de saus op laag vuur ± 10 min. inkoken tot een dikke saus.
  9. Neem het vlees uit de oven of van de barbecue en laat ± 15 min. ingepakt rusten.

pulled pork Tip: lekker met een salade van tomaat, radijs, waterkers en bietenblad. Foto: Ernie Enkelaar. Styling: Paula Schouten, Jessica Lek. Recept: Dosia Brewer