Radijzen zijn vaak de eerste en laatste bewoners van de moestuin. Vroege vogels die snel ontkiemen in de volle grond en dapper volhouden tot de winter. In feestelijke kleuren én veel verschillende smaken: proef ze rauw of geroosterd, of verwerkt tot pittige pickle. Hapje voor circa 4 personen Gebruik voor dit recept het liefst lekker pittige radijsjes. Dat combineert het beste met de romige, lichtzoete dip met roomkaas. Wat heb ik nodig?
- 2 bosjes (gemengde) radijs
- circa 350 gram roomkaas
- 1 plakje gekookte biet
- 1 theelepel venkelzaad
- zout
- versgemalen peper
- citroensap
Hoe maak ik het?
- Was de radijzen en verwijder de worteltjes. Laat het loof zitten, om makkelijk te kunnen dippen.
- Pureer de roomkaas samen met de biet en de helft van het venkelzaad.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Doe de dip in een kommetje en strooi er de rest van het venkelzaad op.