Die heerlijke bite en de pittige smaak van spruitjes: wij houden ervan. Het liefst in combinatie met een warme tegenhanger als gekaramelliseerde ui of room. Of knapperig geroosterd met zoute spekjes on top. Laat de herfst maar komen!
Spaghetti met spruitjes en een peterseliesausje
Hoofdgerecht voor 4 personen | 45 min. + 20 min. oventijd
Ingrediënten:
- 500g spruitjes
- 2teentjes knoflook
- 50 ml olijfolie (+ een beetje extra)
- ½ bosje bladpeterselie
- 2 el walnoten
- 150 g pancetta
- ½tl chilivlokken
- ¼tl gerookt paprikapoeder
- 100 g geraspte parmezaan
- 400 g spaghetti
- peper en zout
Zo maak je de spaghetti met spruitjes:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de spruitjes schoon en snijd elk spruitje in drie plakjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er peper en zout over. Sprenkel er olijfolie over en bak 20 min. in de oven.
- Pel en snipper de knoflook en laat de snippers even trekken in 50 ml olijfolie.
- Spoel het bosje peterselie, laat uitlekken en snipper de peterselie fijn.
- Hak de walnoten grof.
- Bak de pancetta krokant in een pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de knoflookolie in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken. Voeg de peterselie toe, roerbak en kruid met chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout. Voeg 4 el geraspte parmezaan toe en roer om.
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en roer er meteen de gekruide olie door. Voeg de spruiten toe, schep om en garneer met de pancetta, walnoten en de rest van de parmezaan.
RECEPT LOT VAN RIEL FOTOGRAFIE TOM SWALENS
Nog meer lekkere recepten?
Kalkoen met spruitjes, cranberry en pastinaak
7x verwarmende soep voor gure dagen
Kastanjes poffen in de oven: zo doe je dat (recept)