Roerei met crumpets, paddenstoelen en krokante oregano

Marloes Blom

4 April 2020

roerei

Het kost wat tijd – maar als je ze ooit al eens wilde maken dan is nu toch wel het moment: crumpets. Wij serveren ze samen met heerlijk ‘fluffy’ roerei met, hoe lekker, krokant gebakken oregano…

Roerei met crumpets, paddenstoelen en krokante oregano

Ontbijtgerecht voor 6 personen | 75 min. + rijstijd 95 min.

Ingrediënten

Voor de crumpets

  • 1⁄2 tl fijne kristalsuiker
  • 11⁄4 tl gedroogde gist
  • 175 ml lauwe melk
  • 20 g gesmolten boter, iets afgekoeld
  • 225 g bloem
  • 1 tl zeezout
  • 225 ml karnemelk
  • 1⁄2 tl baksoda
  • 20 g boter
  • ook nodig: 3 of 4 bakringen (8 cm Ø)

Voor het roerei

  • 12 biologische eitjes (eicode 0)
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 8 takjes oregano
  • 400 g paddenstoelen (bijv. portobello), in plakjes
  • 125 ml room
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • boter om te smeren

roerei

Bereiding: eerst de crumpets

  1. Maak eerst de crumpets. Meng hiervoor de suiker en de gist in een kom. Giet de lauwe melk en gesmolten boter erin. Laat ± 5 min. afgedekt op een warme plaats rusten tot het schuimig wordt.
  2. Meng in een andere kom de bloem en het zout goed door elkaar. Roer hier het gistmengsel en de karnemelk door en klop tot een glad mengsel.
  3. Laat afgedekt op een warme plek in ± 1 uur rijzen tot een licht en schuimig beslag.
  4. Doe de baksoda in een kom met 1 el warm water en roer tot het is opgelost. Voeg dit toe aan het beslag en roer goed door.
  5. Dek opnieuw af en laat het crumpetbeslag 30 min. rusten.
  6. Vet de bakringen goed in. Zet een grote koekenpan op laag vuur. Smelt de 20 g boter in de koekenpan, plaats de 3 of 4 bakringen (afhankelijk van de grootte van de koekenpan) erin en vul ze half met het crumpetbeslag.
  7. Leg een deksel op de pan en bak de crumpets 12-14 min. of tot zich gaatjes vormen in de bovenkant. Haal de crumpets uit de pan en houd ze warm.
  8. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Dan het roerei

  1. Zet voor het roerei een grote koekenpan op hoog vuur. Verhit 20 g van de boter samen met de olijfolie in de koekenpan.
  2. Voeg de takjes oregano toe en bak deze 2 min. of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan, leg op keukenpapier om uit te lekken en zet opzij.
  3. Leg de paddenstoelen in dezelfde koekenpan en bak ze 3-4 min. of tot ze goudbruin zijn en houd apart.
  4. Meng eieren, room, zout en zwarte peper in een grote kom en klop los met een vork.
  5. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de resterende 10 g boter in de pan en voeg het eimengsel toe.
  6. Wacht 30 sec. zonder te roeren tot de eieren beginnen te stollen. Roer ze dan door elkaar met een houten lepel tot ze net gaar zijn.

En dan ‘last but not least’….

Plaats een crumpet op een bord, bestrijk met boter en serveer met roerei, paddenstoelen en oregano. Geniet! CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT /TAVERNE AGENCY | RECEPTUURBEWERKING DOSIA BREWER

Meer ideeën voor een heerlijke brunch


Meer Lunchgerecht