Een hartig gerecht, met vanille. Dat zoet en zout samen kan, én smullen is, bewijst dit recept.
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
20 min. + 15 min. oventijd
Ingrediënten
Voor de dressing:
- 1 el mosterd
- 1 el vloeibare honing
- 2 el witte balsamicoazijn
- 7 el milde olijfolie
- 2 el sinaasappelsap
- rasp van 1/3 (bio)sinaasappel
Voor de salade:
- 200 g aardpeer
- 1 trosje rode druiven
- 75 g ricotta
- 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
- 1 bosje waterkers
- 4 el grof gehakte walnoten
Verder nodig:
evt. een mandoline
Bereiding van de salade met aardpeer
- Klop voor de dressing in een wijde kom de mosterd, honing en balsamico homogeen. Voeg druppelsgewijs al kloppend de olijfolie toe. Voeg het sinaasappelsap en de -rasp toe en breng op smaak met peper en zout.
- Was voor de salade de aardperen door ze goed te boenen onder koud stromend water. Snijd ze op de mandoline of met een goed scherp mes in zo dun moge- lijke plakjes. Leg de plakjes in de dressing en laat minimaal 10 min. intrekken.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
- Leg de druiven in een braadslee of op de bakplaat en rooster 12-15 min. in de oven tot ze net iets rimpelen.
- Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje.
- Meng in een kom de waterkers met de aardpeer en dressing en hussel luchtig.
- Verdeel over 4 borden.
- Maak de salade af met de druiven, walnoten en ricotta.
Ander Seasonsrecept? Die vind je hier.
TEKST JACQUES HERMUS | FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | RECEPTEN EN BEREIDING MISTER KITCHEN | ASSISTENT MARLEEN PEETERS | STYLING CYN FERDINANDUS | PRODUCTIE DELICIOUS