Maak een account aan en switch eenvoudig tussen jouw favoriete magazines


Salade met aardpeer, waterkers en vanillericotta

Marjolein ter Braak

15 augustus 2023

Een hartig gerecht, met vanille. Dat zoet en zout samen kan, én smullen is, bewijst dit recept.


Voor- of bijgerecht voor 4 personen
20 min. + 15 min. oventijd

Ingrediënten


Voor de dressing:

  • 1 el mosterd
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 7 el milde olijfolie
  • 2 el sinaasappelsap
  • rasp van 1/3 (bio)sinaasappel



Voor de salade:

  • 200 g aardpeer
  • 1 trosje rode druiven
  • 75 g ricotta
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 1 bosje waterkers
  • 4 el grof gehakte walnoten



Verder nodig:
evt. een mandoline

Salade met aardpeer

Bereiding van de salade met aardpeer

  • Klop voor de dressing in een wijde kom de mosterd, honing en balsamico homogeen. Voeg druppelsgewijs al kloppend de olijfolie toe. Voeg het sinaasappelsap en de -rasp toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Was voor de salade de aardperen door ze goed te boenen onder koud stromend water. Snijd ze op de mandoline of met een goed scherp mes in zo dun moge- lijke plakjes. Leg de plakjes in de dressing en laat minimaal 10 min. intrekken.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
  • Leg de druiven in een braadslee of op de bakplaat en rooster 12-15 min. in de oven tot ze net iets rimpelen.
  • Meng de ricotta met het merg van het vanillestokje.
  • Meng in een kom de waterkers met de aardpeer en dressing en hussel luchtig.
  • Verdeel over 4 borden.
  • Maak de salade af met de druiven, walnoten en ricotta.

Ander Seasonsrecept? Die vind je hier.

TEKST JACQUES HERMUS | FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | RECEPTEN EN BEREIDING MISTER KITCHEN | ASSISTENT MARLEEN PEETERS | STYLING CYN FERDINANDUS | PRODUCTIE DELICIOUS


Seasons DIY Special

Recente editie