Salade met hazelnoten én home-made mayonaise

Marloes Blom

7 January 2020

Kip Seasons

Recept: Susanna Fyring

Een salade smaakt altijd. Of je ‘m nu eet als lunchgerecht of als hoofdgerecht, gecombineerd met bijvoorbeeld een soep of toch dat malse kippetje op de foto…. Voor deze versie heb je weinig nodig – het werk zit ‘m vooral in de home-made mayonaise. Maar dat maakt ‘m wel zo lekker, deze salade met hazelnoten.

Salade met hazelnoten

Bijgerecht voor 4-6 personen | ± 20 min.

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla, bij voorkeur in verschillende kleuren
  • 1 bakje rode cressen
  • 60 g hazelnoten

Voor de mayonaise

  • 1 ei
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 dl milde olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 tl mosterdzaadjes

Kip Seasons

Bereiding

    1. Kook het ei 3 min., en spoel af onder koud water.
    2. Maak open en doe de zachte binnenkant in de bak van de staafmixer met de azijn en mosterd.
    3. Voeg al mixend de olie druppel voor druppel toe en maak zo een lichte mayonaise.
    4. Voeg naar smaak knoflook, zout en peper toe.
    5. Doe de mayonaise in een kommetje.
    6. Rooster de mosterdzaadjes in een droge pan en laat afkoelen.
    7. Scheur de slablaadjes in stukjes en spoel ze af.
    8. Dep ze voorzichtig droog in een theedoek of gebruik een slacentrifuge.
    9. Doe ze in een slakom en bestrooi met de cressen.
    10. Druk de hazelnoten voorzichtig iets plat en rooster ze in een droge pan met een snufje zout.
    11. Strooi ze over de salade.
    12. Strooi de sesamzaadjes over de mayonaise en serveer die bij de salade.

CREDITS: RECEPTUUR SUSANNA FYRING LIEDGREN | BEWERKING DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SUSANNA BLÅVARG.

Meer salades


Meer Bijgerecht