Een prachtige herfstwandeling, vijf heerlijke gerechten en gezellig bijkletsen met Seasons-lezers. Wat hebben we vorig weekend genoten van het wilddiner op landgoed Heerlijkeid Mariënwaerdt! Als we eind van de middag bij het familielandgoed aankomen, worden we hartelijk verwelkomd in het Jachthuis. De open haard brandt uitnodigend en de koffie met een lekker notentaartje van de Barones staat klaar. Dan neemt Arjan, de jachtopziener van het landgoed, ons mee over de paden en akkers met prachtige herfstkleuren. Onderweg vertelt hij verhalen over het wild en de indrukwekkende natuur om ons heen. Gelukkig blijft het droog.
Vijf heerlijke gangen
Weer terug in het Jachthuis warmen we ons aan een glaasje glühwein, om vervolgens een plekje te zoeken aan de prachtig gedekte tafels. We krijgen vijf heerlijke gangen geserveerd. Van wilde eend met ragout van schorseneer en eekhoorntjesbrood tot ree-filet met pure chocolade en hachee van haas op geroosterde biet en bataatpuree en in gedroogde zwijnham gebraden fazant met pesto en zwarte linzen. Kok Djon Okkerse heeft zijn best gedaan! De redactie en de Seasons-lezers, die voor dit exclusieve wilddiner van heinde en verre naar Heerlijkeid Mariënwaerdt zijn afgereisd, genieten met volle teugen van alle rijke, verrassende smaken. De sfeer is warm en gezellig. Na het laatste hapje crème brûlée met stoofpeer zijn we het allemaal met elkaar eens: volgend jaar weer! Tekst en foto’s: Wilma Bergkamp