Dit jaar doen we een origineel kerstmenu zonder tierelantijnen en vlees, maar vol rijke, eerlijke smaken. Vijf gangen puur feest. Zo simpel en sober als de ingrediënten lijken, zo verrassend zijn de gerechten. Zoals deze gemberkoekjestrifle met bessen.
Gemberkoekjestrifle met bessen
Dit dessert is het lekkerst als je de ingrediënten pas vlak voor het serveren mengt. De koekjes blijven dan heerlijk krokant. Nagerecht voor 8 personen | ± 15 min.
Ingrediënten
- 100 g poedersuiker
- 200 ml slagroom
- 100 ml zure room
- 2 el advocaat
- 100 g roomkaas, op kamertemperatuur
- ± 20 grof verkruimelde gember- of peperkoekjes
- ± 250 g diepvries bosbessen
- handje pistachenoten, geroosterd en gehakt
Bereiding
- Klop de poedersuiker, roomkaas en zure room glad in een kom. Klop de slagroom in een aparte kom stijf en spatel samen met de advocaat door het roomkaasmengsel.
- Leg de ingrediënten in laagjes in een glas of kom. Eerst een laagje koekjes, dan wat roomkaasmengsel en dan wat bessen. Herhaal. Bestrooi met pistachenoten en serveer.
Meer smullen rond de feestdagen
Meer eenvoudige maar heerlijke kerstrecepten – zoals kruidige appelgløgg met mandarijn & vossenbessen-sinaasappeltulband – vind je in Seasons 12. Je bestelt ‘m hier eenvoudig online. CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE LINE DAMMEN | VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER