Een gewone omelet is ook maar zo gewoon. Deze luchtige zoete variant is écht een aanrader. Je maakt ‘m met ricotta, en voegt er voor een fris accent geraspte sinaasappelschil aan toe. Smullen geblazen, probeer maar!
Zoete omelet met ricotta en sinaasappel
Ontbijt- of nagerecht voor 4 personen | 40 min.
Ingrediënten
- 4 biologische eitjes (eicode 0), dooiers en wit gescheiden
- 200 g ricotta
- 1 el fijn geraspte sinaasappelschil
- 55 g fijne kristalsuiker
- 2 el rozijnen
- 80 ml melk
- 40 g boter
- poedersuiker om te bestuiven
Bereiding
- Meng de ricotta, sinaasappelschil, 1 el suiker en de rozijnen in een kom.
- Meng in een andere kom de eierdooiers, de rest van de suiker en de melk.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Vouw het eidooiermengselvoorzichtig door het eiwit.
- Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en giet een kwart van het eimengsel in de pan.
- Bak 2-3 min.
- Bestrooi dit met een kwart van het ricottamengsel en bak ± 2-4 min. tot de bodem van de omelet is gestold.
- Vouw de omelet dubbel, leg op een bord en houd warm.
- Herhaal met de rest van de ingrediënten.
- Bestrooi de zoete omelet met poedersuiker en serveer.
CREDITS: PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT /TAVERNE AGENCY | RECEPTUURBEWERKING DOSIA BREWER