Lekker vega: pompoenpasta met bruine boter en gorgonzola

Marloes Blom

4 november 2020

pompoenpasta

Goud kleurt de herfst… buiten én op je bord. Met flespompoen kun je alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld zelf pasta van maken. Deze pompoenpasta met bruine boter en gorgonzola kleurt prachtig, en smaakt heerlijk.

Pompoenpasta met bruine boter en gorgonzola

Hoofdgerecht voor 2 personen | ± 15 min. + oven ± 5 min.

Ingrediënten

  • 1 kg flespompoen, geschild en met een spiralizer of scherp mes tot ‘spaghetti’ gesneden
  • 1 el olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 100 g boter
  • 150 g gorgonzola, in plakken
  • 1 handvol peterselie, fijngehakt
  • 20 g fijngeraspte Parmezaan

pompoenpasta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de pompoen, olie, zout en peper in een kom en meng goed.
  4. Verdeel de pompoen over de bakplaat en bak 5 min. in het midden van de oven of tot de pompoen zacht begint te worden.
  5. Smelt intussen de boter in een kleine koekenpan op hoog vuur. Verwarm 4-5 min. tot de boter schuimig en lichtbruin is.
  6. Verdeel de pompoenpasta en de gorgonzola over 2 borden.
  7. Schep de gebruinde boter erover en bestrooi met de gehakte peterselie en de Parmezaan. Serveer meteen.

CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE CHRIS COURT | STYLING STEVE PEARCE | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer lekkere ideeën voor de herfst