Goud kleurt de herfst… buiten én op je bord. Met flespompoen kun je alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld zelf pasta van maken. Deze pompoenpasta met bruine boter en gorgonzola kleurt prachtig, en smaakt heerlijk.
Pompoenpasta met bruine boter en gorgonzola
Hoofdgerecht voor 2 personen | ± 15 min. + oven ± 5 min.
Ingrediënten
- 1 kg flespompoen, geschild en met een spiralizer of scherp mes tot ‘spaghetti’ gesneden
- 1 el olijfolie
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
- 100 g boter
- 150 g gorgonzola, in plakken
- 1 handvol peterselie, fijngehakt
- 20 g fijngeraspte Parmezaan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
- Doe de pompoen, olie, zout en peper in een kom en meng goed.
- Verdeel de pompoen over de bakplaat en bak 5 min. in het midden van de oven of tot de pompoen zacht begint te worden.
- Smelt intussen de boter in een kleine koekenpan op hoog vuur. Verwarm 4-5 min. tot de boter schuimig en lichtbruin is.
- Verdeel de pompoenpasta en de gorgonzola over 2 borden.
- Schep de gebruinde boter erover en bestrooi met de gehakte peterselie en de Parmezaan. Serveer meteen.
CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE CHRIS COURT | STYLING STEVE PEARCE | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER
Meer lekkere ideeën voor de herfst
- Dit lekkere recept komt uit Seasons 11 – daarin vind je nog veel meer lekkere pompoenrecepten. Je bestelt Seasons 11 eenvoudig online via de webshop
- Supersimpele paddenstoelensoep
- Pompoenquiche met kaas (liefst drie soorten) en salie