Spaghettipompoen met tomaat, burrata & oregano

Marloes Blom

19 september 2021

spaghettipompoen

Geheime combinaties van groenten met net dat tikkeltje extra smaak, voilà de gedachte achter de recepten in Eat this! van de Zeeuwse Blendbrothers. Zoals deze spaghettipompoen met tomaat, burrata en oregano. Simpel maar o zo lekker.

Spaghettipompoen met tomaat, burrata, & oregano

Hoofdgerecht | 2 personen

Ingrediënten

  • 1 spaghettipompoen
  • olijfolie
  • 3 vleestomaten, grofgesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 takken verse oregano, geritst + extra voor afwerking
  • peper
  • zout
  • scheut witte wijn
  • verse burrata, parmezaan of ricotta

spaghettipompoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de spaghettipompoen over de lengte in tweeën, haal de pitten eruit en bak gedurende 40 minuten in de oven.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Voeg de tomaten, sjalotjes, knoflook en oregano toe, samen met een snuf peper en zout, en bevochtig met witte wijn.
  3. Laat het geheel 30 minuten pruttelen en mix kort met een staafmixer.
  4. Haal de pompoen uit de oven en trek er met een vork slierten uit.
  5. Kruid naar smaak met peper, zout en olijfolie.
  6. Werk af met de tomatencompote, verse burrata, parmezaan of ricotta en enkele blaadjes oregano.

Eat this

Eat this De broers Hendrik Bruysse, chefkok, en Kamiel Bruysse, mixoloog, vormen samen de Blendbrothers. En ze zijn volledig into groenten. In Eat this! geven ze hun geheime combinaties prijs. Want “Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.” In Eat this! vind je dan ook spannende combinaties met “net dat tikkeltje extra smaak”. Ook heel fijn: de 70 gerechten in het boek zijn simpel te maken – of je kunt je erdoor laten inspireren voor je eigen creaties. Blendbrothers | Eat this! | € 25,99 | Lannoo | Meer informatie via lannoo.be, te bestellen bij je plaatselijke boekhandel CREDITS: TEKST BLENDBROTHERS | FOTOGRAFIE HEIKKI VERDURME

Meer groenten in de hoofdrol