Bonen zijn niet voor niets klassiekers in de moestuin: ze zijn gemakkelijk te kweken, smaken heerlijk en zorgen voor een prachtig plaatje. Hoog tijd om ze te oogsten én er lekker mee te koken. Bijvoorbeeld dit sperziebonenrecept met burrata en gegrilde perzik. Mmm!
Sperziebonen met gegrilde perziken en burrata
Lunchgerecht voor 4 personen | 25 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram sperziebonen
- 6 wilde perziken
- 2 bolletjes burrata
- olijfolie
- versgemalen peper
- paar takjes tijm
Zo maak je het sperziebonenrecept:
- Haal de harde eindjes van de sperzie-bonen, was ze en kook ze 5 min. tot ze beetgaar zijn.
- Was de perziken, snijd ze doormidden, verwijder de pit en snijd ze nog een keer doormidden.
- Verwarm een grillpan, druppel een beetje olijfolie op de doorgesneden kanten van de perziken en gril ze even in de warme pan.
- Verdeel de bonen over 4 borden en leg daarop een half bolletje burrata. Verdeel de perzikpartjes over de borden. Besprenkel met wat olijfolie, maal er wat zwarte peper over en leg er een paar takjes tijm op.
TEKST EN FOTOGRAFIE ANNA RUBINGH
Nog meer zomerse recepten:
Zalige zomerse salades: hier vind je de recepten
Zomerse gerechten: heerlijke recepten op een rijtje
Snelle citroenrisotto met rucola – recept van de ‘Meisjes van de Moestuin