Tagliatelli met rode biet, zeebaars en tijm

Linde Verhulst

7 October 2017

Rode biet leent zich voor heel veel soorten gerechten, van zoete muffins en frisse salades tot kruidige ovenschotels. En dankzij de fraaie kleur is het altijd feest op tafel, wat je er ook mee maakt. De Italiaanse kokkin Silva Cavallin bedacht voor Seasons verschillende recepten met dit aardse wondertje. Deze keer: tagliatelli met rode biet, zeebaars en tijm. Recept voor tagliatelli met rode biet, zeebaars en tijm. Hoofdgerecht voor vier personen Bereidingstijd: ± 30 min. + rusttijd ± 30 min. 

Ingrediënten:
  • 1 rode biet, gekookt en in stukjes
  • 200 g bloem
  • zout
  • 2 eierdooiers
  • 1 el olijfolie + extra om te bedruppelen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 g zeebaarsfilet, in stukjes
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • geraspte schil van ½ citroen

Bereiding:
  1. Pureer de biet met een staafmixer.
  2. Zeef de bloem, en maak een kuiltje in het midden.
  3. Doe er een mespuntje zout, de gepureerde bieten en de twee eierdooiers in.
  4. Meng de ingrediënten vanuit het midden met een vork.
  5. Kneed als het geheel wat steviger wordt het deeg verder met twee handen.
  6. Kneed tenminste 5 min.
  7. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  8. Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd er dunne repen uit van ongeveer ½ cm breed. (Hier kun je ook een pastamachine voor gebruiken.)
  9. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook ± 2 min. Voeg de zeebaars toe met wat zout, versgemalen peper en verse tijm.
  10. Bak al omscheppend ± 5 min.
  11. Kook intussen de pasta in licht gezouten ruim kokend water gaar.
  12. Giet de pasta af, roer door de saus en leg op de borden.
  13. Strooi er wat versgemalen peper en de citroenrasp overheen.
  14. Bedruppel met een klein beetje olie.

Bewerking recept: Dosia Brewer

Fotografie: Stefano Scatà


Meer Hoofdgerecht