Tex-Mex laagjessalade: smaakt heerlijk én oogt prachtig

Marloes Blom

3 februari 2022

Tex-Mex laagjessalade

Salade kún je natuurlijk serveren op een schaal, of op een bord. Maar wij vinden serveren in een glas wel zo feestelijk. Deze Tex-Mex laagjessalade is niet alleen heerlijk maar ook een lust voor het oog.

Tex-Mex laagjessalade

Salade voor 8 personen | 20 min. + 30 min. intrekken

Ingrediënten

  • 250 g rode kidneybonen (blik)
  • 2 avocado’s
  • 2-3 el limoensap
  • zout en versgemalen peper
  • cayennepeper naar smaak
  • 200 g zure room
  • 3 el wittewijnazijn
  • 4 tl honing
  • 2 el olie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote mango
  • 1-2 mini-romaineslakropjes
  • 50 g tortillachips
  • koriander om te garneren

Tex-Mex laagjessalade

Bereiding

  1. Giet de kidneybonen af en spoel ze af met koud water.
  2. Prak de avocado met 2 el limoensap met een vork. Breng op smaak met zout, cayennepeper en limoensap.
  3. Meng de zure room met 2 el azijn, 2 tl honing, 2 el olie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de bonen met komijn en de resterende azijn en honing. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  5. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in korte reepjes of kleine blokjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd de slabladeren in reepjes.
  6. Verdeel eerst de avocado-crème over acht glazen of potjes. Verdeel er in lagen de paprika’s, bonen, sla en mango over. Schep de zure room erover. Laat de salade minimaal 30 min. intrekken.
  7. Leg voor het serveren de tortillachips op de zure room. Garneer met cayennepeper en koriander.

TIP De smaak van koriander past heel goed bij deze salade. Als je wilt, pluk je de bladeren van 3-4 stengels en meng je ze met de bonen. Ook wat knoflook in de avocado-crème of zure room is een leuke toevoeging. CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE JULIA HOERSCH | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer lekkere salades