Vers van het land zijn tuinbonen het lekkerst, in soepen en salades. Maar ook simpelweg gepureerd, op je (stok)broodje.
Tuinboonhummus met groene-groentensandwich
Lunchgerecht voor 4 personen | ± 10 min.
Ingrediënten
Voor de hummus
- 100 g tuinbonen, gekookt en gedopt
- 2 el witte tahini
- 1 teentje knoflook
- sap van 1⁄2 kleine citroen
- zout en versgemalen peper naar smaak
- een paar el ijswater
Voor de broodjes
- 1 stokbrood
- olijfolie
- naar keuze plakjes komkommer, plakjes radijs, zonnebloemkiemen, gekookte doperwtjes, groene paprika, fijngehakt of in plakjes, en/of dungesneden reepjes courgette
Bereiding
- Pureer voor de hummus de tuinbonen met de tahini, knoflook en citroensap.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg beetje bij beetje ijswater toe tot je een mooie, smeerbare pasta krijgt.
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
- Druppel wat olijfolie over elke plak en rooster ze.
- Beleg royaal met de hummus en vervolgens met een topping naar keuze.
CREDITS: TEKST, FOTOGRAFIE EN STYLING KINGA BLASZCZYK-WÓJCICKA/HOUSE OF PICTURES | VERTALING EN BEWERKING DOSIA BREWER