Twee heerlijke recepten om met Pasen van te genieten

Marjolein ter Braak

11 april 2022

paasrecept

We kunnen ons weer gaan verheugen op Pasen. Heerlijk uitslapen en tot rust komen tijdens een verfrissende wandeling in de natuur. Pasen staat natuurlijk ook in het teken van samenzijn met familie en/of vrienden. En daar hoort natuurlijk een lekkere maaltijd bij om gezellig samen van te genieten. Met deze recepten zet jij twee topgerechten op de paastafel waar je paasgasten blij van worden. Maak er een heerlijk paasfeest van!

— dit artikel is in samenwerking met Jumbo —

Toast met gerookte zalm, avocado, ei en waterkers

Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken bij een traditionele paaslunch. Dit heerlijke recept is werkelijk een plaatje om te zien en combineert de beste ingrediënten voor een sublieme smaaksensatie. De knapperige toast smaakt heerlijk met de smeuïge gerookte zalm, de frisse avocado, het romige ei en de zachte mosterdsmaak van de waterkers. Dit mooie gerecht is een feestje op je bord en streelt je tong.

Wat heb je nodig?

  • 0.5 ciabatta
  • 2 eieren
  • 2.5 el olijfolie
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 eetrijpe avocado
  • 4 takjes waterkers
  • 1 grillpan
  • 1 bakkwastje

Zo maak je het
Zet in vier stappen deze heerlijke toast met gerookte zalm, avocado, ei en waterkers op tafel.

Stap 1. Kook de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud water en pel de eieren. Halveer ze in de lengte.

Stap 2. Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de ciabatta in 8 plakjes van ca. 1 cm en bestrijk deze met behulp van het kwastje met 1½ el olijfolie. Gril de plakjes brood ca. 1 min. per kant, tot er mooie grillstrepen op staan.

Stap 3. Leg op ieder bordje 2 plakjes ciabatta. Verdeel de zalm erover. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd de helften elk in vier parten. Verdeel over de zalm.

Stap 4. Leg op ieder bordje een half ei in het midden van de broodjes. Maal er verse zwarte peper over. Bestrooi met de blaadjes waterkers en druppel de rest van de olie half over de broodjes, half over het bordje.

Tip
Touch van Freek: om dit lekkere lunchgerechtje extra mooi te maken, druppel je de olijfolie een beetje slordig over het bord. En: eieren die 6 min. gekookt zijn, zijn het mooiste: het wit is gestold, maar het geel nog lekker vloeibaar en glimmend.

Wil je nog meer van dit soort heerlijke gerechten?
Kijk dan hier voor nog meer lekkere en verrassende paasrecepten en laat je inspireren.

Asperge-espresso met crostini en fricandeau

Pasen valt dit jaar samen met het aspergeseizoen en het ‘witte goud’ van eigen bodem smaakt toch echt het lekkerst. Je kunt hiervan profiteren met dit fijne recept voor asperge-espresso met crostini en fricandeau. De espresso is zoet door de aspergesmaak en hartig door de crostini, fricandeau en peper. De basilicumblaadjes geven de espresso een heerlijk fris tintje. Laat je verrassen en geniet van de pure smaken van dit heerlijke gerecht.

Wat heb je nodig?

  • 6 kleine basilicumblaadjes
  • 1 klein afbak stokbrood
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 500 ml aspergesoep (beker à 1 L)
  • 2 plakjes fricandeau
  • 1 snufje peper
  • 1 bakplaat
  • 6 espressokopjes of -glaasjes

Zo maak je het
Zet in drie stappen deze heerlijke Asperge-espresso met crostini en fricandeau op tafel.
Stap 1. Verwarm de oven voor tot 220C. Bak de broodjes in 6-8 min. goudbruin en knapperig. Kook intussen de eieren in 7 min. hard.
Stap 2. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren met de eiersnijder (of een scherp mes) in plakjes. Meng de mayonaise met de kerrie en schep er de eiplakjes door. Breng op smaak met peper.
Stap 3. Snijd de broodjes open. Beleg elk broodje met wat slamelange en een beetje eiersalade. Leg de broodjes op een schaal.

Tip
Bak de crostini de dag van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Eet smakelijk!